Λεφτά ή βία ! Ξεκάθαρη προειδοποίηση Παπανδρέου στις ΠΑΕ για διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης και για έξωση από τις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις. Στις 15 Ιουνίου οι τελικές αποφάσεις για το ποδόσφαιρο.

Πλησιάζει – όπως φαίνεται, το πλήρωμα του χρόνου για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων σχετικά με την εξάλειψη της οπαδικής βίας στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Την εκτίμηση αυτή ενισχύουν τα γεγονότα των τελευταίων ωρών με την παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έθεσε σε επιφυλακή την πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού, της Δικαιοσύνης, αλλά και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ήδη, από την πρώτη αγωνιστική των play-off, για τις συνθήκες διεξαγωγής τους.

Παράλληλα, έστειλε ουσιαστικά τελεσίγραφο στην ΕΠΟ αλλά και στις ομάδες της Super League, να περάσουν από τις διακηρύξεις κατά της βίας, στα έργα, καθιερώνοντας και εφαρμόζοντας ποινές – σοκ για τις «άτακτες» ΠΑΕ.

Ο «μοχλός» πίεσης που κρατά στα χέρια του ο κ. Παπανδρέου είναι, φυσικά, ο κρατικός κορβανάς, τουτέστιν τα έσοδα από την ΕΡΤ και τον ΟΠΑΠ.
Επίσης, ο οικονομικός έλεγχος στο χώρο του ποδοσφαίρου που βρίθει καταγγελιών για διακίνηση «μαύρου χρήματος» και κρουσμάτων διαφθοράς (πλαστά πιστοποιητικά κ.λπ.).

Αμέτοχες ευθυνών δεν θα μείνουν ούτε «κεφαλές» της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς ο πρόεδρος της κυβέρνησης δεν θα διστάσει να τις «κόψει», εάν επαναληφθούν εικόνες σαν αυτές του τελικού του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

Αντίστροφη μέτρηση

Στις 15 Ιουνίου θα ανακοινωθούν από το γραφείο του Πρωθυπουργού οι τελικές αποφάσεις για το ποδόσφαιρο, σχεδόν ταυτόχρονα με την κατάθεση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου.

Θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, αυστηρότερες ποινές, ενώ θα ελέγχονται οι σχέσεις μεταξύ των συνδέσμων των οργανωμένων οπαδών.

Όλα τα ανοιχτά μέτωπα του ποδοσφαίρου, θα τεθούν στην συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο.

Πηγή: sport-fm.gr