Το μεταγραφικό της μπάτζετ αναμένεται να μειώσει το προσεχές καλοκαίρι η Μάντσεστερ Σίτι, σύμφωνα με την «Telegraph», με σκοπό να συμβαδίσει με το «Financial Fair Play» που επιτάσσει η UEFA. Οι «πολίτες» έχουν ξοδέψει περίπου 250 εκατομμύρια λίρες (282.7 εκατ. ευρώ περίπου) τις προηγούμενες δύο χρονιές, μετά την αγορά τους από τον σεΐχη Μανσούρ.

Αν η Σίτι αποτύχει να πάρει ένα από τα εισιτήρια που οδηγούν στο Champions League της επόμενη περιόδου, θα απωλέσει τα τηλεοπτικά έσοδα που φτάνουν μέχρι τα 40 εκατομμύρια λίρες (45.2 εκατ. ευρώ περίπου), ανάλογα με τα φάση στην οποία θα έφτανε ο σύλλογος.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, ο ισολογισμός κάθε ομάδας θα πρέπει να είναι ισορροπημένος μέχρι το 2015 και για επιτευχθεί αυτό στην Μάντσεστερ Σίτι θα πρέπει αν αυξηθούν τα έσοδα ή να μειωθούν τα μεταγραφικά έξοδα. Επίσης, οι μαζικές πωλήσεις είναι ένας από τους τρόπους για να εξισορροπήσουν τα… βιβλία των «πολιτών», με τους Κάρλος Τέβες, Σέι Γκίβενμ Γουέιν Μπριτζ, Ζο, Σον Ράιτ-Φίλιπς, Ρόκε Σάντα Κρουζ και Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ να είναι πιο κοντά στην πόρτα της εξόδου.