Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Κλάους Αθανασιάδη, ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τη Λάρισα στην Τούμπα μπροστά σε περίπου 15.000 οπαδούς του, αποτέλεσμα που φέρνει τους «βυσσινί» και με τα δύο… πόδια σχεδόν στην Football League.

Πάλεψαν μέχρι τέλους οι φιλοξενούμενοι, είχαν ευκαιρίες, όχι όμως και την τύχη με το μέρος τους, με τον νεαρό επιθετικό του «Δικέφαλου του Βορρά» να εξελίσσεται -όπως και στον πρώτο γύρο- σε… δήμιό τους!

Στον Τσιρίλο, ο οποίος έχασε τον πατέρα του, αφιέρωσαν το νικητήριο γκολ οι παίκτες του ΠΑΟΚ.

Το ματς

Πώς παρατάχθηκε:

Με διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Μάκης Χάβος. Με τερματοφύλακα τον Χαλκιά, στην άμυνα -από τα αριστερά προς τα δεξιά- τους Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζά και Ετό, πιο μπροστά στα χαφ τους Βιτόλο και Γκαρσία, στα άκρα τους Βιεϊρίνια (αριστερά) και Ελ Ζαρ (δεξιά), με τον Ίβιτς να κινείται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μουσλίμοβιτς.

Εικόνα του αγώνα:

Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή στα πρώτα 25 λεπτά. Με κινητήριο μοχλό τον Πάμπλο Γκαρσία, ιδιαίτερα ορεξάτο τον Βιεϊρίνια και τους υπόλοιπους να ακολουθούν τον ρυθμό. Έπεσε πάνω όμως σε μια καλά στημένη Λάρισα, η οποία είχε φροντίσει να κλείσει καλά όλους τους διαδρόμους προς την εστία της, με τους γηπεδούχους να ζητούν πέναλτι σε μονομαχία Ταυλαρίδη-Μουσλίμοβιτς μέσα στην μεγάλη περιοχή. Οι «βυσσινί» έχασαν νωρίς-νωρίς τον Πανκράτ, με τους γηπεδούχους να μετρούν κι αυτοί μια απώλεια. Αποχώρησε ο Γκαρσία με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς με τον Αρίας να περνάει στην θέση του, αλλά να μην μπορεί να αναλάβει δημιουργικό ρόλο.

Η είσοδος των Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη σε συνδυασμό με την αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2, έδωσε επιθετική πνοή στον ΠΑΟΚ. Μετά μάλιστα από ενέργεια του Λίνο και άψογο τελείωμα του νεαρού επιθετικού, ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε το προβάδισμα. Ωστόσο παρότι οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου βρέθηκαν πίσω στο σκορ, ήταν μαχητικοί, δεν το έβαλαν κάτω, δημιούργησαν και έχασαν αρκετές ευκαιρίες -κατά κύριο λόγο με τον Τσιμπάμπα- αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, εκτός φυσικά συγκλονιστικού απροόπτου ο μεν ΠΑΟΚ ξεκινά σιγά-σιγά να σκέφτεται τη συμμετοχή στα play-offs και η δε Λάρισα τον υποβιβασμό στην Football League.

Πηγή: sport-fm.gr