Αφότου ανακουφίστηκε πως (έστω και την ύστατη ώρα) μάζεψε τα λεφτά και αφότου αγχώθηκε εκ νέου με διαπιστώσεις ότι… όλο και δεν της φτάνουν, η ΑΕΚ φαίνεται πως θα βγει «ζωντανή» και από αυτή την περιπέτεια.

Οι ενστάσεις της πλευράς Σκόκο διευθετούνται, οι τελευταίες υπογραφές πιστωτών αναμένονται και (πρώτα ο Θεός) η «Ένωση» εξασφαλίζει έστω και… στις καθυστερήσεις την αδειοδότηση.

Ο «μαραθώνιος» διαπραγματεύσεων των τελευταίων ημερών κλείνει (αναγκαστικά, ούτως ή άλλως, αφού η προθεσμία λήγει) μέχρι το βράδυ της Πέμπτης. Ως τότε, υπάρχει αισιοδοξία ότι οι όποιες εκκρεμότητες (με πιστωτές και 2-3 παίκτες) θα έχουν εκλείψει και η ΑΕΚ θα μπορεί να στείλει και τα τελευταία έγγραφα εξόφλησης των οφειλών του 2010.

Για να γίνει αυτό, βέβαια, χρειάστηκε να διευθετηθεί πρώτα το θέμα που προσωρινά δημιουργήθηκε με τον Νάτσο Σκόκο και είχε να κάνει με τη φερόμενη απαίτηση του Αργεντινού να λάβει εγγυήσεις για το 30% που (όπως και οι υπόλοιποι ξένοι) έχει προγραμματιστεί να εισπράξουν το καλοκαίρι.

Το όλο θέμα φέρεται από την ΠΑΕ να προέκυψε -όχι από αντίδραση του ίδιου του παίκτη, αλλά από την απαίτηση του Αργεντινού εκπροσώπου του για άμεση καταβολή της αμοιβής του. Ωστόσο, κατόπιν επαφών που είχε εκείνος (αλλά και ο Έλληνας εκπρόσωπος, Παύλος Διαννής) με τον Σταύρο Αδαμίδη δείχνει να οδεύει προς εκτόνωση και επιτρέπει στην ΑΕΚ να προχωρήσει κανονικά στη συμπλήρωση του φακέλου.

Άλλωστε, στην ΠΑΕ δεν προβληματίζονται ούτε από την εγγυητική επιστολή που ζήτησε η ΕΠΟ (ούτως ώστε να διασφαλίσει την καταβολή των οφειλών), διαρρέοντας πως η ΑΕΚ θα τη χρειαζόταν μόνο σε περίπτωση που δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να πάρει την αδειοδότηση.

Πηγή: sportfm.gr