Την Οριζόντε Κατάνια καλείται να αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Final-4 του Champions Cup στο πόλο γυναικών ο Ολυμπιακός, με την ιταλική ομάδα να είναι η πολυνίκης του θεσμού με οκτώ τρόπαια και φυσικά το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης.

Την υπέρβαση θα πρέπει να κάνει η ελληνική ομάδα, ώστε να βρεθεί στον τελικό σε ένα μήνα από τώρα και να διεκδικήσει την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα στην ιστορία της, καθώς η κληρωτίδα ανέδειξε αντίπαλο του Ολυμπιακού την Κατάνια.

Η ιταλική ομάδα είναι ιδιαίτερα έμπειρη με συνεχείς παρουσίες σε Final-4, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως έχει κατακτήσει οκτώ φορές τη διοργάνωση, η οποία δεν έχει και πολλών δεκαετιών ζωή. Πάντως οι «ερυθρόλευκες» έχουν αποδείξει πως αν παίξουν όπως μπορούν είναι ικανές για μεγάλα πράγματα.

Οι αγώνες θα γίνουν στις 22 και 23 Απριλίου στην Ισπανία και οι «ερυθρόλευκες» θα παλέψουν κόντρα στα προγνωστικά με την πανίσχυρη ιταλική ομάδα που αποτελεί μία από τις κορυφαίες ομάδες στην ιστορία του αθλήματος.

Στο άλλο ζευγάρι η διοργανώτρια Σαμπαντέλ από την Ισπανία θα κοντραριστεί με την Κίρισι από τη Ρωσία και όλοι ελπίζουμε πως ο νικητής θα παίξει κόντρα στην ελληνική ομάδα με φόντο το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Να θυμίσουμε ότι κάτοχος τόσο του τελευταίου όσο και του προηγούμενου τροπαίου είναι η Βουλιαγμένη, ενώ άλλες δύο φορές ελληνική ομάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στις γυναίκες και ήταν η Γλυφάδα το 2000 και το 2003.

πηγή: gameover