Ο Ολυμπιακός κυνηγάει αρκετά ρεκόρ ακόμη στο πρωτάθλημα. Ενα από αυτά είναι να γίνει και μαθηματικά η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη που κατακτά τον τίτλο στην χώρα της το 2010-2011.

Μιλάμε πάντα για τα πρωταθλήματα που τελειώνουν στα μέσα της χρονιάς και όχι για εκείνα που έχουν τελειώσει από το χειμώνα. Πόρτο, Ντόρτμουντ έχουν ήδη μεγάλη διαφορά από τους διώκτες τους σε Πορτογαλία και Γερμανία μα δεν έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά το στέμμα.

Η ομάδα του Πειραιά έχει σήμερα το δεύτερο ματς μπολ για να τα καταφέρει και να γράψει ιστορία. Αν το πετύχει παράλληλα θα είναι η πιο γρήγορη κατάκτηση τίτλου στην Ελλάδα έχοντας ως βάση το ημερολόγιο. Η προηγούμενη επίδοση ανήκει και πάλι στον Ολυμπιακό από την πρώτη χρονιά του Βαλβέρδε (2008-2009) όταν και πάλι την 27η αγωνιστική είχε πάρει την πρωτιά. Τότε ήταν 22 Μαρτίου, σήμερα είναι 20 Μάρτη. Για δυο μέρες μπορεί να σπάσει αυτό το ρεκόρ.

Επίσης, ο Θρύλος μπορεί να γίνει η 3η ομάδα και πρώτη από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που όπως προαναφέραμε τελειώνουν στα μέσα της χρονιάς που εξασφαλίζει την απευθείας συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ!

Το έχει πετύχει αυτό ήδη η Ζενίτ και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ως πρωταθλήτρια και δευτεραθλήτρια Ρωσίας σε ένα πρωτάθλημα που έληξε τον περασμένο Δεκέμβρη.

Θέση τουλάχιστον στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ έχουν πάρει Μπαρτσελόνα και Πόρτο ενώ ως πρωταθλήτριες των χωρών τους έχουν περάσει στους προκριματικούς γύρους του επόμενου Πρωταθλητριών οι:

Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)

Μάλμοε (Σουηδία)

ΜΠΑΤΕ (Λευκορωσία)

Σάμροκ (ΕΙΡΕ)

Ελσίνκι (Φινλανδία)

Εκράνας (Λιθουανία)

Μπρεϊντάμπλικ (Ισλανδία)

Τομπόλ (Καζακστάν)

Φλόρα (Εσθονία)

Πιουνίκ (Αρμενία)

Τόρσβαν (Ν. Φερόε)

Σάντα Κολόμα (Ανδόρα)

Πηγή: sday.gr