Αν και δεν βρέθηκε στην καλύτερή της μέρα, η Αθανασία Πέρρα κατάφερε να προκριθεί -έστω και οριακά- στον τελικό του τριπλούν του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου που διεξάγεται στο Παρίσι. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε 14.01 μ. στη δεύτερή της προσπάθεια, επίδοση που την έφερε στην όγδοη θέση, την τελευταία δηλαδή που οδηγούσε στον τελικό του Σαββάτου.

Αποκλείστηκε η Παπαχρήστου, ενώ ένας παλιότερος τραυματισμός δεν επέτρεψε στην Πανέττα να δοκιμάσει καν.

Η Βούλα Παπαχρήστου, η οποία φέτος έχει κάνει 14.40μ, έμεινε στο 13.72, ενώ είχε και δύο άκυρες προσπάθειες και απογοήτευσε.

Ο τελικός του αγωνίσματος είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο στις 15:45.

Εκτός τελικού του μήκους Τσάτουμας, Τσάκωνας

Δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του μήκους των ανδρών, του πανευρωπαϊκού κλειστού στίβου στο Παρίσι, ο Λούης Τσάτουμας. Ο Έλληνας άλτης, που είχε την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο με 8,21μ., δεν μπόρεσε να πιάσει το όριο των 8,05μ. στα δύο από τα τρία άλματα που έκανε στο β’ προκριματικό γκρουπ (7,66μ., 7,81μ.), ενώ δεν επιχείρησε τρίτο αποχωρώντας με έντονους πόνους.

Ο 29χρονος Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος ταλαιπωρούταν το τελευταίο διάστημα από τραυματισμό στη φτέρνα, κατετάγη 6ος στο δεύτερο γκρουπ και 13ος στο σύνολο.

Εκτός τελικού έμεινε και ο Γιώργος Τσάκωνας που κατάλαβε την 11η θέση στο πρώτο προκριματικό γκρουπ και την 24η στο σύνολο, έχοντας μόνο ένα έγκυρο άλμα στα 7,35μ..

Πηγή: sport-fm.gr