Τους δώδεκα βαθμούς, με τη δωδέκατη σερί νίκη του, θέλει να φτάσει τη διαφορά από τη δεύτερη θέση ο Ολυμπιακός, ο οποίος φιλοξενείται σήμερα από τον Πανιώνιο, με τον Μανιάτη να επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος της παλιάς του ομάδας. Σκέψεις για να χρησιμοποιήσει βασικό τον Ντουντού από τον Βαλβέρδε.

Μεγαλύτερο είναι πλέον το κίνητρο για νίκη στη Νέα Σμύρνη από τους παίκτες του Ολυμπιακού, ύστερα από το στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο, το οποίο τους δίνει το δικαίωμα, αν συνεχίσουν με νίκες, να εξασφαλίσουν πιο γρήγορα τον τίτλο του πρωταθλητή και μαθηματικά. Επίσης, εκτός τους βαθμολογικού ενδιαφέροντος, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τη νίκη για δώσουν απαντήσεις στα όσα ακούστηκαν όλη την εβδομάδα.

Αν μάλιστα οι «πράσινοι» ηττηθούν στη Λάρισα την επόμενη αγωνιστική και ο Ολυμπιακός πάρει δύο σερί «τρίποντα» (με Πανιώνιο, Εργοτέλη) και ισοπαλία στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, τότε θα έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει και μαθηματικά τον τίτλο από την 26η αγωνιστική. Από την άλλη αν κερδίζει και ο Παναθηναϊκός τότε το ντέρμπι με την ΑΕΚ μπορεί να εξελιχθεί σε φιέστα τίτλου μέσα στο Καραϊσκάκη.

Με Ντουντού βασικό

Οι ενοχλήσεις του Όλοφ Μέλμπεργκ στο δεξί πόδι τον άφησαν εκτός αποστολής από τη σημερινή αναμέτρηση, με αποτέλεσμα ο Ερνέστο Βαλβέρδε να καλείται να κάνει αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα του. Τη θέση του Σουηδού αμυντικού θα πάρει, όπως όλα δείχνουν, ο Φρανσουά Μοντεστό και το κενό του Γάλλου χαφ θα αναπληρώσει στη μεσαία γραμμή ο Ντουντού.

Στο 4-2-3-1 που προτίθεται να παρατάξει ο Ισπανός τεχνικός, ο Πάρντο θα πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια, με τους Χολέμπας, Μανιάτη στα άκρα της άμυνας και τους Μοντεστό, Αβραάμ Παπαδόπουλο σέντερ μπακ. Το δίδυμο των κεντρικών μέσων θα αποτελείται από τους Ιμπαγάσα και Ντουντού, ενώ Ριέρα, Φουστέρ και Μιραλάς θα είναι η τριάδα πίσω από τον Τζεμπούρ, με τον Γαλλοαλγερινό επιθετικό να αλλάζει συνεχώς θέσεις με τον Βέλγο φορ.

«Εμείς δεν θα κατεβαίναμε»

Τα σχόλιά τους για όσα συνέβησαν το Σάββατο στο ΟΑΚΑ έκαναν οι παίκτες του Ολυμπιακού: «Εάν εμείς ήμασταν 10 βαθμούς πίσω για τον οποιοδήποτε λόγο, δεν θα κατεβαίναμε στο γήπεδο» τόνιζαν βλέποντας την καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο, ενώ προσέθεταν: «Έπειτα απ’ όλα αυτά κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας και απέδειξαν πραγματικά ποια είναι η καλύτερη ομάδα».

Εκτός βέβαια από αυτό, απορία προκάλεσε στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο η ανακοίνωση της τιμωρίας των διαιτητών του ντέρμπι, μιας και η ΕΠΟ πάντα επέβαλε σιωπηρά τις όποιες τιμωρίες.

Πηγή: sport-fm.gr