Εξαιρετική ήταν η παρουσία των Ελλήνων αθλητών του στίβου που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, στον ετήσιο αγώνα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος 10χλμ, που διεξήχθη στο Σταυροβούνιο Λευκωσίας.

Τα γαλανόλευκα χρώματα εκπροσώπησαν τέσσερις αθλητές και μία αθλήτρια, με τους άνδρες μάλιστα να καταλαμβάνουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης. Πρώτος ήταν ο κελευστής ΠΝ, Δημήτρης Θεοδωρακάκος του Ολυμπιακού, που σημείωσε χρόνο 32.47, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν ο κελευστής ΛΣ, Λάμπρος Ζάραγκας του Πανελληνίου, ο επιλοχίας Απόστολος Τσιανάκας του Φίλιππου Βέροιας και ο κελευστής ΛΣ, Μιχάλης Γελασάκης του ΓΣ Δεσκάτης.

Πρώτη στην ατομική κατάταξη γυναικών και δέκατη στη γενική κατάταξη με 38.18 ήταν η λιμενοφύλακας Ειρήνη Κοκκιναρίου του Δρομέα Αμαρουσίου.

Στο μεταξύ, στις 18 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων στο Τατόι οι αγώνες Ανώμαλου Δρόμου με την ονομασία «DAY RUN» προκειμένου να εορταστεί η Παγκόσμια ημέρα του Στρατιωτικού Αθλητισμού, ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή του 57ου ανώμαλου δρόμου της Πολεμικής Αεροπορίας.

πηγή: gazzetta