Αποφασισμένοι να παλέψουν όσο θα υπάρχουν ελπίδες για το πρωτάθλημα είναι στον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τόνισε, ωστόσο, ότι μόνο εύκολος δεν είναι ο συγκεκριμένος στόχος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην καλοκαιρινή προετοιμασία και να κατακρίνει τα πλέι οφ.

Αναλυτικότερα, ο προπονητής του «τριφυλλιού» είπε…

Για τον Νίνη: «Πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος. Όλα θα εξαρτηθούν αν προπονηθεί το Σάββατο»

Για το αν είναι ανατρέψιμη η διαφορά των επτά βαθμών: «Σαφών και δεν είναι εύκολο. Είναι υποχρέωσή μας να δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους, σίγουρα δεν εξαρτάται από εμάς. Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος. Έχουμε εννιά ματς, εκ των οποίων ένα με τον Ολυμπιακό, και θέλουμε να κάνουμε εννέα νίκες κι ό,τι γίνει».

Για την μικρή προετοιμασία για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, λόγω Εθνικής: «Όταν μιλάμε για προετοιμασία πρέπει να δίνουμε το βάρος στο καλοκαίρι. Εκεί προετοιμάζεται η ομάδα, εκεί μαθαίνει το σύστημα, εκεί την προχωράς όπως θες, εκεί μαθαίνεις του παίκτες. Μετά απλά κάνεις προπονήσεις. Αυτή είναι η κατάσταση και έτσι θα πηγαίνουμε μέχρι τέλους. Υπήρχαν παιχνίδια Κυπέλλου και Eθνικές, παλιότερα είχαμε και το Champions League και μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό που παίζει σε τρεις διοργανώσεις και έχει πολλούς διεθνείς, είναι υποχρέωσή μας να έχουμε έτοιμο ρόστερ για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις καταστάσεις και να νικάμε σε όλα τα παιχνίδια. Εγώ ήρθα στην ομάδα στο τέλος του Champions League και μέσα σε ένα μικρό διάστημα, χωρίς να έχουμε γνωριστεί από πριν κάναμε σημαντική δουλειά, η οποία θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο. Για αυτό δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες μου που είναι ικανοί και κατάφερε να ανταπεξέλθει σε αυτό. Αντίθετα ο αντίπαλός μας που δεν είχε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις είχε πιο εύκολο έργο».

Για τον κόσμο: «Από την ημέρα που ήρθα έλεγα πως δεν μου αρέσει να παίζω χωρίς κόσμο, ξέρω καλά πόσο θερμοί είναι με το σύλλογο και την ομάδα και ξέρω πως και εκείνοι όπως και εγώ θέλουν να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Μέχρι τώρα δεν είχαμε την παρουσία που θα θέλαμε. Τον θέλουμε δίπλα μας, ξέρουμε το πάθος τους για εμάς. Είναι πρόκληση να έχουμε σε κάθε αγώνα δύο ομάδες. Τη μία στο γήπεδο και την άλλη στην εξέδρα».

Για το ματς με την ΑΕΚ:
«Δεν το βλέπω σαν εκδίκηση. Είναι απλά ένα παιχνίδι. Οι δηλώσεις που κάναμε δεν ήταν εναντίον της ΑΕΚ, αν δεν ήταν η ΑΕΚ και ήταν άλλη ομάδα, πάλι ο Παναθηναϊκός θα πήγαινε για τη νίκη. Είναι ντέρμπι και στόχος είναι η νίκη.».

Για τα πλέι οφ: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχουν. Είναι ομάδες με 15 και 20 βαθμούς διαφορά, την οποία παλεύουν να χτίσουν. Το σύστημα αυτό βέβαια υπήρχε πριν έρθω, απλά αναρωτιέμαι γιατί να υπάρχουν. Στο ελληνικό πρωτάθλημα θα μπορούσε να υπάρχει διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δευτέρου 3 βαθμών, γιατί ο ΠΑΟΚ και ο Άρης είναι καλές ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη. Η διαφορά όμως, είναι στους 16. Αναρωτιέμαι γιατί υπάρχει αυτή η ανισορροπία. Το πρωτάθλημα έχει μικρό ανταγωνισμό και δεν καταλαβαίνω το γιατί».

Για το αν είναι πλεονέκτημα ότι παίζει ο Ολυμπιακός μία ημέρα νωρίτερα:
«Δεν έχω να σας δώσω απάντηση σε αυτό το ερώτημα, ούτε σε 20 χρόνια. Δεν πρέπει να επηρεάζεται μια ομάδα από το πρόγραμμα, απλά να κάνει το παιχνίδι της. Άλλοι επηρεάζονται και άλλοι όχι».

Πηγή: sport-fm.gr