Δύο ακόμη κολυμβητές μας αναχωρούν για το εξωτερικό, διεκδικώντας την πρόκρισή τους στις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού. Γιάννης Καλάργαρης και Νόρα Δράκου θα βρεθούν το Σαββατοκύριακο στη Σουηδία.

Οι Έλληνες πρωταθλητές θα λάβουν μέρος στο διεθνές μίτινγκ της Ουψάλα, που θα διεξαχθεί το διήμερο 12-13 Φεβρουαρίου, με τον Καλάργαρη να έχει προγραμματίσει να «πέσει» στα 50μ. και 100μ. ελεύθερο και τη Δράκου στα 50μ. και τα 100μ. ελεύθερο, τα 50μ. και τα 100μ. ύπτιο.

«Στόχος του Γιάννη είναι να κολυμπήσει κάτω από τα 50 δευτερόλεπτα στα 100μ. ελεύθερο. Αν τα καταφέρει, τότε με τη δουλειά που θα κάνουμε και την προετοιμασία το επόμενο διάστημα, μέχρι το Μάη θα είναι σε θέση να διεκδικήσει το όριο για το Παγκόσμιο της Σανγκάης», σχολίασε ο προπονητής Βόικο Ράτσε, που θα συνοδεύσει τους δύο κολυμβητές στη Σουηδία.

Και συνέχισε: «Το όριο (σ.σ. 49.23) είναι αρκετά δύσκολο. Ο χρόνος του (σ.σ. 49.04 που είναι και πανελλήνιο ρεκόρ) έχει επιτευχθεί με τα προηγούμενα μαγιό. Στόχος στην Ουψάλα είναι να κολυμπήσει τους καλύτερους προσωπικούς του χρόνους με τα τωρινά μαγιό. Αυτό που θέλουμε από το Γιάννη αυτή την περίοδο είναι να βελτιωθεί. Το όριο σε τέτοιο αγώνισμα, όπως είναι το 100άρι, που είναι σπριντ, δεν πιάνεται Φλεβάρη. Θέλει άλλες συνθήκες. Στόχος μας είναι να πλησιάσει ή να πιάσει το όριο το Μάη».

Σε ό,τι αφορά τη 19χρονη κολυμβήτρια του Ολυμπιακού, ο Ράτσε σχολίασε: «Αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη γυναίκα σπρίντερ. Μπαίνει και αυτή στη διαδικασία επίτευξης των ορίων για τη Σανγκάη και πιστεύω πως έχει τη δυνατότητα να τα καταφέρει».

πηγή: gazzetta