Επειδή τις τελευταίες μέρες όλο και μεγαλώνει η αμφισβήτηση ή η γκρίνια ή όπως θέλετε πείτε το σε σχέση με τον Βαλβέρδε, θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μία συζήτηση μαζί του, για όλα αυτά που ακούγονται σε σχέση με την ομάδα που έχει φτιάξει. Και επειδή ενόψει των δύο ντέρμπι συνέντευξη δεν πρόκειται να δοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες ας δούμε ορισμένες υποθετικές απαντήσεις που θα έδινε ο Βαλβέρδε στις ερωτήσεις που έχουν προκύψει τις τελευταίες μέρες.

-Γιατί δεν παίρνει νίκες στα μεγάλα ματς ο Ολυμπιακός…

– «Υποθέτω ότι μεγάλα ματς θεωρείται αυτά κόντρα στον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Μέχρι τώρα έχουμε δώσει συνολικά με αυτές τις τρεις ομάδες πέντε αγώνες. Προφανώς δεν έχετε ερωτήματα για το ματς με τον ΠΑΟΚ που νικήσαμε 3-0. Εχετε για τα υπόλοιπα. Ας τα πάρουμε ένα ένα. Πρώτα αυτό με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο. Να απαντήσω εγώ γιατί δεν νικήσαμε ή μήπως τα δοκάρια. Πιστεύετε ότι δεν νικήσαμε γιατί δεν παίξαμε καλά, ή μήπως γιατί η ομάδα δεν έχει άντερα όπως λέτε εσείς στην Ελλάδα. Εγώ πιστεύω ότι απλά δεν νικήσαμε από σύμπτωση.

Πάμε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ας μου πει κάποιος ότι σε εκείνο το ματς δεν παίξαμε καλύτερα από τον αντίπαλο. Ας μου πει κάποιος ότι σε εκείνο το ματς δεν είχαμε πάθος ή ότι έπρεπε να χάσουμε. Θα το σεβαστώ, αλλά θα διαφωνήσω. Ας μου πει λοιπόν τώρα κάποιος αν είχαμε κερδίσει τον ΠΑΟΚ στο ΚαραΊσκάκη ξανά με 3-0 όπως και θα έπρεπε με βάση την εικόνα του ματς και τώρα είχαμε περάσει και στους 4 του Κυπέλλου και αν είχαμε κερδίσει και την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ή τέλος πάντως είχαμε αναδειχτεί ισόπαλοι θα μου έλεγε κανείς ότι η ομάδα έχει πρόβλημα στα μεγάλα ματς. Μάλλον όχι. Οσο για τις ήττες στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ στη ρεβάνς του Κυπέλλου, κάναμε όντως ένα πολύ κακό ματς και το πληρώσαμε. Ηταν μάλλον το χειρότερο φετινό παιχνίδι μας. Πάμε και στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Σε οκτώ – εννιά λεπτά που μας έλειψε η αυτοσυγκέντρωση δεχτήκαμε δύο γκολ και χάσαμε ένα ματς που κατά τα λοιπά κυριαρχήσαμε».

-Στα τελευταία ματς ο Ολυμπιακός κερδίζει με το φτωχό 1-0 και δεν σκίζει με την απόδοσή του όπως στο ματς με την Ξάνθη. Τι λέτε για αυτό;

-«Μάλιστα. Μετά από 21 ματς στο πρωτάθλημα όπου μία ομάδα πέντε μηνών έχει 18 νίκες σε αυτά θα πρέπει πρώτα να απολογηθώ γιατί χάσαμε τα τρία που ήταν τα δύσκολα, άρα θα έπρεπε να έχω 21 στα 21 από όσα καταλαβαίνω. Στη συνέχεια θα πρέπει να απολογηθώ γιατί από τις 18 νίκες οι επτά οκτώ είναι με ένα γκολ διαφορά και όχι με δύο τρία. Να απολογηθώ και για αυτό. Τι να πω ότι έχουμε με διαφορά την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, τι να πω ότι έχουμε με διαφορά την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Τι να πω ότι πετυχαίνουμε δύο γκολ ανά παιχνίδι σε ένα πρωτάθλημα που πάνω από τις μισές ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό δεν πετυχαίνουν ούτε ένα γκολ ανά παιχνίδι.

Η απάντηση μου είναι πολύ εύκολη. Ναι ο Ολυμπιακός δεν είναι ακόμη στο επίπεδο της Μπαρτσελόνα, αν αυτή είναι η κατηγορία. Και για να προλάβω τυχόν επόμενες ερωτήσεις σας, παρά το γεγονός ότι θα προσπαθήσουμε σκληρά για να τα καταφέρουμε και την επόμενη χρονιά δύσκολα θα φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Και κάτι ακόμη. Αν θέλετε όλοι να βλέπετε σε αυτή τη χώρα καλό ποδόσφαιρο και θέαμα θα πρέπει να μάθετε ότι για αυτό χρειάζονται δύο ομάδες. Διότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τα ελάχιστα που κάποιος χάνει με ένα γκολ ή ακόμη και δύο γκολ διαφορά και συνεχίζει να παίζει μαζική άμυνα. Για αυτό και είναι από τα λιγότερο παραγωγικά σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Υ.Γ. Τώρα δεν έχετε παρά να φανταστείτε εσείς αν οι απαντήσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι φανταστικές ή όχι…

Πηγή: sport-fm.gr