Με φόρα από την 4άρα στη Μπάγερν Μονάχου η Μπαρτσελόνα… έριξε ντόρτια και στη Ρεάλ Μαδρίτης και μάλιστα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, θριαμβεύοντας με 4-0 στο Clasico για το +6 στη βαθμολογία της La Liga.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχαν ευκαιρίες με Μπαμπέ, Μπέλιγχαμ και Καμαβίνγκα, για να έρθει τελικά το γκολ στο 30′ από τον Μπαπέ που έφυγε στην πλάτη της άμυνας και «κρέμασε» τον Πένια. Ο Γάλλος, όμως, ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε.

Έτσι, το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με το 0-0 να παραμένει αλλά στο δεύτερο άρχισε το πάρτι των φιλοξενούμενων: Κάθετη του Κασάσο για τον Λεβαντόφσκι που πλάσαρε όπως έπρεπε τον Λούνιν για το 0-1 στο 54′, ωραία σέντρα του Μπλαντέ και κεφαλιά του «Λέβα» για το 0-2 στο 56′!

Η Μπαρτσελόνα είχε βάλει, πλέον, βάσεις νίκης, ο Μπαπέ έχασε μεγάλη ευκαιρία, σε τετ α τετ, στο 64′ για να βάλει ξανά στο ματς τη Ρεάλ και στο τέλος οι Καταλανοί μετέτρεψαν τη νίκη σε θρίαμβο.

Στο 77′ ο Γιαμάλ ολοκλήρωσε όπως έπρεπε την αντεπίθεση γράφοντας το 0-3 και στο 84′ ο Ραφίνια βγήκε τετ α τετ και νίκησε τον Λούνιν για το 0-4, με το οποίο η ομάδα του πήγε στους 30 βαθμούς, στο +6 από τη Ρεάλ του Κάρλο Αντσελότι.