Η 3η αγωνιστική της League Phase του Europa League άρχισε με τους δύο αγώνες της Τετάρτης (23/10), στους οποίους η Γαλατάσαραϊ νίκησε με 4-3 την Έλφσμποργκ και η Μπόντο Γκλιμτ με 2-1 εκτός έδρας τη Μπράγκα, με αποτέλεσμα Τούρκοι και Νορβηγοί να βρίσκονται -με παιχνίδι περισσότερο- στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στην Κωνσταντινούπολη η Γαλατά ήταν το φαβορί για τη νίκη και φρόντισε να το δείξει και στην πράξη αφού στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν μπροστά με 3-0. Ο Ικάρντι ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 28′ και στο 39′ ήρθε το αυτογκόλ του Πέτερσον για το 2-0, με τον Γιλμάζ να σκοράρει στο 44′ και να ανεβάζει το σκορ στο 3-0.

Στο β’ μέρος η Έλφσμποργκ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 52′ μείωσε σε 3-1 με τον Χουλτ, ενώ στο 65′ κέρδισε πέναλτι και ο Μπαϊντού ευστόχησε για το 3-2. Οι Σουηδοί είχαν ξανά ελπίδες αλλά στο 83′ ο Ακγκούν «κλείδωσε» τη νίκη για τους Τούρκους γράφοντας το 4-2, για να διαμορφωθεί το τελικό 4-3 στο 92′ με γκολ του Λάρσον.

Πέρασε από την έδρα της Μπράγκα η Μπόντο Γκλιμτ

Στο άλλο παιχνίδι που γινόταν την ίδια ώρα, στην Πορτογαλία, η Μπράγκα είχε θεωρητικά τον πρώτο λόγο, η Μπόντο Γκλιμτ όμως ήταν αυτοί που πανηγύρισε. Οι Νορβηγοί άνοιξαν το σκορ στο 53′ με τον Εβιέν αλλά στη συνέχεια οι Πορτογάλοι αντέδρασαν.

Στο 64′ ο Νιακατέ έκανε το 1-1 αλλά από ωραίος έγινε… μοιραίος για τη Μπράγκα πολύ γρήγορα, αφού τρία λεπτά μετά, στο 67′, αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα.

Έτσι, η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ έμεινε με 10 παίκτες και το πλήρωσε στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 94′, όταν ο Νίλσεν έκανε το 1-2 και έδωσε τη μεγάλη νίκη στη Μπόντο Γκλιμτ.