Το 2020 η FIFA θέσπισε το Ταμείο Έκτακτης Χρηματοδότησης (Funds for Players) προκειμένου να στηρίζει οικονομικά τους ποδοσφαιριστές που είτε είναι χωρίς ομάδα είτε δεν λαμβάνουν τους μισθούς από τις ομάδες τους, το BBC όμως κάνει λόγο για οφειλές 3,7 εκατ. ευρώ σε 420 παίκτες παγκοσμίως.

Αυτό που ήθελε να πετύχει η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία με το Ταμείο Έκτακτης Χρηματοδότησης ήταν να εξασφαλίζει στους παίκτες που έχουν οικονομικά προβλήματα ότι δεν θα είναι… ξεκρέμαστοι. Ότι θα μπαίνει ένα ποσό στον λογαριασμό τους και θα μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα την κατάσταση, τη ζωή τους. Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίσσονται ακριβώς έτσι.

Σύμφωνα με το BBC, η FIFA εδώ και ένα χρόνο χρωστάει το ποσό των 3,7 εκατ. ευρώ σε 420 παίκτες παγκοσμίως, με συνέπεια αυτοί να έχουν πρόβλημα διαβίωσης αφού δεν έχουν άλλα έσοδα. Είτε επειδή είναι χωρίς ομάδα είτε επειδή οι ομάδες τους δεν πληρώνουν και δεν υπάρχει τρόπος για να πάρουν άμεσα τα χρήματά τους.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του βρετανικού Μέσου, η FIFA πλήρωνε κανονικά την προηγούμενη τριετία, τον τελευταίο χρόνο όμως δεν έχει δώσει το ποσό των 3,7 εκατ. ευρώ που προορίζεται για 420 ποδοσφαιριστές σε διάφορες χώρες του πλανήτη.

Από την πλευρά της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιο επίσημο σχόλιο για το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, το κλίμα πάντως δεν είναι και το καλύτερο, ειδικά αν σκεφτούμε ότι η Ένωση Παικτών (FIFPro) διαμαρτύρεται πλέον για το γεγονός ότι το πρόγραμμα των παικτών επιβαρύνεται συνεχώς με όλο και περισσότερους αγώνες, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο.