Οι σχέσεις ανάμεσα και το Ισραήλ δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές, γεγονός που σημαίνει ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο αγώνας της Φενέρμπαχτσε με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, για τη Euroleague, δεν θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Οι δύο ομάδες είναι προγραμματισμένο να αναμετρηθούν στις 29/10 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής και όπως πέρυσι έτσι και φέτος το παιχνίδι δεν θα γίνει στην Τουρκία αλλά σε άλλη χώρα και συγκεκριμένα στη Λιθουανία.

Όπως αναφέρουν Μέσα της χώρας, ο αγώνας θα γίνει στο Κάουνας, στη Ζαλγκίριο Αρένα, έδρα της Ζαλγκίρις, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει ενδεχόμενο να συμβεί το παραμικρό. Φόβος που υπήρχε, όπως φαίνεται, αν το παιχνίδι γινόταν στην έδρα της Φενέρ.

Η σχετική ανακοίνωση της Euroleague αναφέρει τα εξής: «Η αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής ανάμεσα στη Φενέρμπαχτσε και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ θα διεξαχθεί στη Ζαλγκίριο Αρένα του Κάουνας της Λιθουανίας. Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για την Τρίτη, 29 Οκτωβρίου στις 20:30. Η απόφαση πάρθηκε λαμβάνοντας υπόψιν τις συμβουλές των κυβερνήσεων της Τουρκίας και του Ισραήλ».