Μπορεί να έχουν περάσει 31 χρόνια από τότε, η υπόθεση της δολοφονίας του πατέρα του Μάικλ Τζόρνταν όμως έρχεται και πάλι στο προσκήνιο και ο λόγος είναι ότι ο δικαστής ζήτησε την αποφυλάκιση του Ντάνιελ Γκριν, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια.

Ήταν 23 Ιουλίου 1993 όταν ο Τζέιμς Τζόρνταν είχε δεχθεί επίθεση στο αυτοκίνητό του, ενώ κοιμόταν, με την εκτίμηση της αστυνομίας να είναι ότι κάποιος προσπάθησε να τον ληστέψει. Και αυτός ο κάποιος ειπώθηκε στη συνέχεια ότι ήταν ο 18χρονος Ντάνιελ Γκριν, ο οποίος το 1996 καταδικάστηκε σε ισόβια.

Εδώ και 28 χρόνια, επομένως, βρίσκεται στη φυλακή, αν και ο ίδιος επέμενε ότι είναι αθώος. Και αυτό αρχίζει να πιστεύει και πλέον και ο άνθρωπος που τον καταδίκασε. «Ποτέ ξανά δεν με έχει στοιχειώσει μια υπόθεση όπως αυτή», είπε ο δικαστής Γκρέγκορι Γουίκς, ο οποίος ζήτησε αποφυλάκιση του Γκριν.

Ο λόγος; Τα αποδεικτικά στοιχεία, πάνω στα οποία βασίστηκε στη δίκη και οδήγησαν στην καταδίκη του Γκριν, δεν ήταν επαρκή. Όλα είναι πιθανά πλέον και αν όντως ο καταδικασθέντας αποφυλακισθεί, έστω 28 χρόνια μετά τη φυλάκισή του, ο φάκελος της δολοφονίας του πατέρα του Τζόρνταν θα ανοίξει ξανά.