Η πρόσληψη του Τόμας Τούχελ στη θέση του προπονητή της εθνικής Αγγλίας έχει προκαλέσει αντιδράσεις, όπως φάνηκε και από το «μαύρη μέρα» που έγραψε η Daily Mail, με τον ίδιο να παραδέχεται ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα τραγουδήσει ή όχι τον εθνικό ύμνο της χώρας.

Η αγγλική εφημερίδα δεν ήταν υπέρ της πρόσληψης του Γερμανού προπονητή, τόσο επειδή δεν είναι σίγουρη αν είναι όντως τόσο καλός στη δουλειά του, όσο και για το γεγονός ότι είναι ξένος. Η Daily Mail αντιλαμβάνεται σαν… ήττα για το αγγλικό ποδόσφαιρο το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιος γηγενής προπονητής ικανός να αναλάβει την εθνική ομάδα και την ίδια άποψη έχει και ο Γκάρι Νέβιλ.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής Αγγλίας τόνισε ότι είναι απογοητευτικό το να στρέφεται η ποδοσφαιρική ομοσπονδία σε έναν ξένο προπονητή, οπότε έχουν το ενδιαφέρον τους και οι δηλώσεις του Τούχελ για το θέμα του εθνικού ύμνου.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το αν θα τον τραγουδήσει ή όχι, απάντησε: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη, ο εθνικός ύμνος της Αγγλίας είναι συγκινητικός. Το έχω βιώσει μερικές φορές, για παράδειγμα στον τελικό του FA Cup. Έχω περιθώριο μέχρι τον Μάρτιο. Θα δείχνω πάντα τον σεβασμό μου στην Αγγλία αλλά θα πάρω το χρόνο μου αναφορικά με το ύμνο».