Έχοντας δικαιωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη διαμάχη της με την UEFA, η European Super League μπορεί να γίνει πραγματικότητα προσεχώς και το γερμανικό Kicker υποστηρίζει πως οι υπεύθυνοι θέλουν αυτό να συμβεί από τη σεζόν 2025-26.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποφανθεί ότι η UEFA, όπως και η FIFA, αποτελεί παράνομο μονοπώλιο στο ποδόσφαιρο, οπότε όποιος θέλει να φτιάξει μια νέα διοργάνωση μπορεί να το κάνει χωρίς να κινδυνεύει με κυρώσεις. Αυτό, αν μη τι άλλο, είναι θετικό για τη European Super League.

Το αρνητικό είναι ότι η UEFA με τις αλλαγές που καθιέρωσε από φέτος στο Champions League ουσιαστικά… αντέγραψε το δικό της πλάνο, οπότε θα είναι πιο δύσκολο να πείσουν τις ομάδες να τους ακολουθήσουν. Θα το προσπαθήσουν όμως, με την εταιρία Α22 που «τρέχει» το όλο πρότζεκτ να συνεχίζει καθημερινά τις κινήσεις της.

Αυτό αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το Kicker, τονίζοντας ότι στόχος των υπευθύνων της Α22 είναι η European Super League να αρχίσει από τον Σεπτέμβριο του 2025. Από την επόμενη σεζόν δηλαδή, το 2025-26.

Οι Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα συνεχίζουν να στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις αυτό το εγχείρημα, σε αντίθεση με τη Γιουβέντους, η οποία επέστρεψε στην ECA και προσπαθεί να ξαναφτιάξει τις σχέσεις της με την UEFA.