Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε περικοπές και αυτές τελικά επηρεάζουν και τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος από το τέλος της σεζόν δεν θα είναι πλέον ο παγκόσμιος πρεσβευτής του κλαμπ, «τίτλος» για τον οποίο παίρνει 2,1 εκατ. λίρες ετησίως.

Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ αγόρασε το 27,7% των μετοχών του κλαμπ αναλαμβάνοντας να είναι αυτός που θα το «τρέχει» και μία από τις αποφάσεις που πήρε είναι να γίνουν περικοπές. Απόφαση που είχε ανακοινωθεί και στους υπαλλήλους του κλαμπ, με τη διοίκηση να ξεκαθαρίζει ότι θα προχωρήσει σε 250 απολύσεις.

Μέσα σε αυτές, λοιπόν, μπορεί να λογίζεται και αυτή του Φέργκιουσον, ο οποίος από το τέλος της σεζόν δεν θα είναι πια ο παγκόσμιος πρεσβευτής της Γιουνάιτεντ. Οι ετήσιες απολαβές του για αυτό τον ρόλο φτάνουν στα 2,1 εκατ. λίρες και ο Ράτκλιφ του ανακοίνωσε την απόφαση σε συνάντηση που είχαν. Συνάντηση που έγινε σε φιλικό κλίμα, όπως αναφέρει το The Athletic στο αποκλειστικό του ρεπορτάζ για το θέμα.

Ο Φέργκιουσον, ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της ομάδας του Μάντσεστερ, έχει τον τίτλο του πρεσβευτή από το 2013, όταν και αποσύρθηκε από τους πάγκους έπειτα από μια καριέρα γεμάτη τίτλους.