Το γκολ του Λουίς στο 73ο λεπτό έδωσε στον Παναιτωλικό μεγάλη νίκη με 1-0 επί της ΑΕΚ, η οποία έμεινε στους 14 βαθμούς και κινδυνεύει να πέσει από την 1η θέση, αφού οι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός είναι στο -1 και παίζουν την Κυριακή με Λεβαδειακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να αρχίσει με γκολ για την Ένωση αφού στο 8′, μετά το γύρισμα από αριστερά, ο Πινέδα βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ.

Ήταν η πρώτη καλή φάση του αγώνα, ο οποίος συνεχίστηκε με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να ψάχνει το γκολ και να φωνάζει για πέναλτι στο 26′ για ανατροπή του Περέιρα από τον Τσάβες, αλλά διαιτητής και VAR αποφάσισαν ότι δεν υπήρχε παράβαση.

Το 0-0, επομένως, παρέμεινε και οι «κιτρινόμαυροι», οι οποίοι είχαν κατοχή μπάλας 68%, συνέχισαν να ψάχνουν τον τρόπο για να σκοράρουν, έχοντας νέα ευκαιρία στο 43′, όταν έπειτα από ωραία ομαδική προσπάθεια ο Ρότα έκανε το σουτ αλλά ο Παντελάκης πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας.

Το πρώτο ημίχρονο, έτσι, ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ και με το ξεκίνημα του δεύτερου, στο 48′, ήταν η σειρά του Παναιτωλικού να απειλήσει με το δυνατό σουτ του Λομόνακο αλλά ο Στρακόσα κατάφερε να αποκρούσει και να παραχωρήσει κόρνερ.

Λίγα λεπτά μετά, στο 51′, η Ένωση πλησίασε ξανά στο 0-1 με το σουτ του Πινέδα αλλά η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και έφυγε λίγο άουτ, με το παιχνίδι να έχει ένταση και δυνατές μονομαχίες αλλά όχι γκολ, αφού στο 62′ ο Πιερό έχασε μεγάλη ευκαιρία για τον δικέφαλο αετό, μετά τη σέντρα-σουτ του Κοϊτά που έκανε ωραία κίνηση.

Ο Αλμέιδα προσπαθούσε με τις αλλαγές του να βρει τη λύση ώστε να φτάσει η ομάδα του στο γκολ, αυτοί που το πέτυχαν, όμως, ήταν οι Αγρινιώτες: Στο 73′ ο Μαυρίας έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Λουίς με πολύ ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Η ΑΕΚ ήταν, πλέον, με την πλάτη στον τοίχο και προσπάθησε να ισοφαρίσει στη συνέχεια και να πάρει έστω τον βαθμό, ο Παναιτωλικός όμως, ο οποίος θα μπορούσε σε κάποια αντεπίθεση να πετύχει και δεύτερο γκολ, κράτησε το 1-0 και πήγε στους 11 βαθμούς, συνεχίζοντας την πολύ καλή πορεία του.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης, Στάγιτς, Μαυρίας (91′ Μπακάκης), Νικολάου (59′ Λουίς), Πέρες, Λιάβας, Μπουζούκης (58′ Ρόα), Ντίας (71′ Μπελεβώνης), Λομόνακο (71′ Μαϊντεβατς).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα (75′ Αμραμπατ), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος (75′ Χατζισαφί), Σιμάνσκι (65′ Λιούμπιτσιτς), Περέιρα, Κοϊτά, Ελίασον (65′ Γκαρσία), Πινέδα (75′ Γκατσίνοβιτς), Πιερό.