Με αφορμή όσα έγιναν στο ντέρμπι της Μαδρίτης ανάμεσα στην Ατλέτικο και τη Ρεάλ, η ισπανική εφημερίδα AS έφτιαξε μια λίστα με τους 10 πιο επικίνδυνους συνδέσμους οργανωμένων οπαδών στην Ευρώπη, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτή και τη Θύρα 7 του Ολυμπιακού.

Ορμώμενη από όσα έγιναν στην επεισοδιακή αναμέτρηση των «ροχιμπλάνκος» με τη «βασίλισσα», η μαδριλένικη εφημερίδα αποφάσισε να εστιάσει στους οργανωμένους οπαδούς, αναφέροντας τους 10 συνδέσμους που είναι οι πιο επικίνδυνοι της Ευρώπης.

Μια λίστα που έχει και… ελληνική συμμετοχή, αφού η Θύρα 7 του Ολυμπιακού είναι στην 6η θέση, πάνω από τους οργανωμένους οπαδούς των Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μαρσέιγ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

«Πρόκειται για ένα γκρουπ διαφορετικών ομάδων οπαδών του Ολυμπιακού. Είναι ακροδεξιά στοιχεία και η UEFA έχει επιβάλει διάφορες κυρώσεις για συνθήματα με ρατσιστικό περιεχόμενο. Τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό είναι ένα πραγματικό πεδίο μάχης», είναι το σχόλιο της ισπανικής εφημερίδας για τους οργανωμένους οπαδούς των «ερυθρόλευκων».

Σύμφωνα με την AS οι πιο επικίνδυνοι οπαδοί της Ευρώπης είναι οι Teddy Boys 95 της Λέγκια Βαρσοβίας και την πρώτη 5άδα συμπληρώνουν αυτοί των Ερυθρού Αστέρα, Φενέρμπαχτσε, Λάτσιο και Σπαρτάκ Μόσχας.

Η λίστα της AS

1) Λέγκια Βαρσοβίας-Teddy Boys 95
2) Ερυθρός Αστέρας-Delije
3) Φενέρμπαχτσε- Fenerbahce ultras
4) Λάτσιο-Ultras Lazio
5) Σπαρτάκ Μόσχας- Fatria
6) Ολυμπιακός-Θύρα 7
7) Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Landskrona
8) Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Bad Blue Boys
9) Μαρσέιγ-Comando 84
10) Άϊντραχτ Φρανκφούρτης-Ultras Frankfurt