Η 6η αγωνιστική της Stoiximan Super League και όπως κάθε εβδομάδα ο Στεφάν Λανουά, ως επικεφαλής της ΚΕΔ, ανέλυσε τις αμφισβητούμενες φάσεις και στάθηκε στους αγώνες ΑΕΚ – Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός – Ατρόμητος.

Συγκεκριμένα, για το πέναλτι που δόθηκε υπέρ των «κιτρινόμαυρων» στο ντέρμπι με τους «πράσινους», ο αρχιδιαιτητής είπε τα εξής: «Μετά από σέντρα ο παίκτης αμύνεται με το αριστερό του χέρι σε οριζόντια θέση, παίρνοντας το ρίσκο να αγγίξει την μπάλα. Πέναλτι. Το χέρι είναι μακριά από το σώμα, πάνω από τον ώμο. Αφύσικη κίνηση του αμυνόμενου. Παρέμβαση του VAR αν ο διαιτητής δεν καταλόγιζε το πέναλτι».

Για το ματς των «ερυθρόλευκων» με τους Περιστεριώτες, στη συνέχεια, ο Λανουά είπε πως θα έπρεπε να είχε δοθεί κόκκινη κάρτα στον Μπόρσον των φιλοξενούμενων. «Σε αυτή την περίπτωση ο παίκτης διακινδυνεύει την ασφάλεια του αντιπάλου, με προβολή από πίσω. Με μεγάλη ένταση. Γυρνώντας τον αστράγαλο του με το αριστερό του γόνατο. Περιμένουμε παρέμβαση του VAR (όπως και έγινε) και κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο φάουλ», ήταν τα λόγια του.

Από εκεί και πέρα, ο επικεφαλής της ΚΕΔ αναφέρθηκε στο πέναλτι που πήρε ο Λεβαδειακός κόντρα στον Αστέρα, λέγοντας: «Μετά από σέντρα ο επιτιθέμενος παίρνει την κεφαλιά και ένας αμυνόμενος που βρισκόταν πολύ κοντά, ακουμπάει την μπάλα με το αριστερό του χέρι. Κανένα πέναλτι. Το χέρι είναι κοντά στο σώμα. Η κίνηση του αμυνόμενου είναι φυσική».

Τέλος, για ένα μαρκάρισμα του Νους στο ΟΦΗ – Παναιτωλικός, είπε πως «αυτό είναι ένα παράδειγμα βίαιης επαφής, όταν ένας παίκτης χρησιμοποιεί ή επιχειρεί να χρησιμοποιήσει υπερβολική δύναμη κατά του αντιπάλου του. Εδώ πατάει και με τα δύο πόδια του πόδι του αντιπάλου του χωρίς πρόθεση να παίξει την μπάλα και με μεγάλη ένταση. Το VAR έπρεπε να παρέμβει για μία ξεκάθαρη κόκκινη κάρτα».