Η σεζόν 2023-24 ήταν εξαιρετική για τη Euroleague αφού καταγράφηκε πολύ σημαντική αύξηση σε τηλεθέαση και social media, με τους Financial Times να τονίζουν ότι αποτιμάται πλέον στο ένα δισ. ευρώ και η BC Partners είναι το φαβορί για να αγοράσει το 1/3 των μετοχών.

Είναι μια κλειστή λίγκα στην οποία οι ομάδες παίζουν υπογράφοντας συμβόλαια και ουσιαστικά έχει… τελειώσει τις υπόλοιπες μπασκετικές διοργανώσεις. Είτε μιλάμε για ευρωπαϊκές, είτε για εγχώριες, όπως τα πρωταθλήματα.

Αυτό, όμως, δεν ενοχλεί καθόλου τους ανθρώπους της Euroleague -και κατ’ επέκταση και τις ομάδες που είναι και μέτοχοί της- αφού ο στόχος είναι να αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα, να αυξηθούν τα έσοδα και αυτό μπορεί να γίνει μέσω και της εισόδου της BC Partners, εταιρεία που έχει ως έδρα το Λονδίνο.

Όπως αναφέρουν σε σχετικό ρεπορτάζ οι Financial Times, η αύξηση των αριθμών της Euroleague στα social media αλλά και στην τηλεθέαση ήταν εντυπωσιακή τη σεζόν 2023-24, στην οποία η Ελλάδα, παρεμπιπτόντως, είχε δύο ομάδες στο Final 4: Τον Παναθηναϊκό που κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό της ιστορίας του και τον Ολυμπιακό που πήρε την 3η θέση.

Έτσι, η συνολική αξία της Euroleague ως επιχείρηση υπολογίζεται πλέον στο ένα δισ. ευρώ και η BC Partners θέλει να αγοράσει το 1/3 των μετοχών, κάτι παραπάνω από το 30% δηλαδή, με τις συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές να συνεχίζονται και τους Financial Times να τονίζουν ότι η συμφωνία είναι όλο και πιο κοντά.