Αυτή η εβδομάδα ήταν εξαιρετικά ταραχώδης για τη Ρόμα, η οποία βλέπει τις ελπίδες της για την τρέχουσα σεζόν να εξανεμίζονται νωρίς. Ο σύλλογος μοιάζει με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί, ενώ η Λίνα Σουλούκου, διευθύνουσα σύμβουλος και γενική διευθύντρια του κλαμπ, βρίσκεται στο επίκεντρο των αντιδράσεων.

Η κακή πορεία της ομάδας, με τρεις ισοπαλίες και μία ήττα, οδήγησε στην απόλυση του Ντανιέλε Ντε Ρόσι. Ωστόσο, η απόφαση αυτή προκάλεσε την οργή των οπαδών, καθώς ο Ντε Ρόσι ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό.

Οι αντιδράσεις των οπαδών εκφράστηκαν με λεκτικές επιθέσεις προς τους παίκτες έξω από το προπονητικό κέντρο, καθώς και με πληθώρα αρνητικών σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα κατά της κ. Σουλούκου. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, οι κακές σχέσεις της με τον Ντε Ρόσι συνέβαλαν στην απόλυσή του.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης από την αρχή στράφηκαν εναντίον της Σουλούκου, τονίζοντας ότι με την άφιξή της έκανε σημαντικές αλλαγές, απομακρύνοντας άτομα με μακροχρόνια παρουσία στον σύλλογο. Επίσης, φημολογείται ότι οι σχέσεις της με τον Ζοσέ Μουρίνιο ήταν επίσης προβληματικές, γεγονός που οδήγησε στην αντικατάστασή του από τον Ντε Ρόσι την περασμένη χρονιά.

Ένα πανό που αναρτήθηκε έξω από το προπονητικό κέντρο έγραφε «Λίνα, το κακό της Ρώμης», ενώ αυτοκόλλητα με αρνητικά σχόλια κατά της εμφανίστηκαν σε όλη την πόλη.

Με την κατάσταση να κλιμακώνεται και τις απειλές να αυξάνονται, οι αστυνομικές αρχές της Ρώμης αποφάσισαν να θέσουν την κ. Σουλούκου και την οικογένειά της υπό διακριτική αστυνομική προστασία, μέτρο που ισχύει από την περασμένη Πέμπτη.

Η Ρόμα θα αντιμετωπίσει την Ουντινέζε την Κυριακή (19:00), στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιούριτς ως προπονητή. Ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ενδεχομένως ακόμη και μια έκρηξη στο Ολίμπικο.