Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε στο φετινό Champions League η Λεβερκούζεν αφού συνέτριψε με 4-0 εκτός έδρας τη Φέγενορντ, την ίδια ώρα που η Μπενφίκα περνούσε από το Βελιγράδι επικρατώντας του Ερυθρού Αστέρα με 2-1.

Στο Ρότερνταμ η πρωταθλήτρια Γερμανίας μπήκε δυνατά και άνοιξε το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με σουτ του Βιρτς, με τους Ολλανδούς να προσπαθούν να αντιδράσουν στη συνέχεια αλλά να μην τα καταφέρνουν. Αντιθέτως, στο 30′ δέχθηκαν και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά από τον Γκριμάλδο, με τη Λεβερκούζεν να βάζει βάσεις νίκης.

Μια νίκη που εξασφαλίστηκε τελικά από το πρώτο ημίχρονο αφού η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο έβαλε άλλα δύο γκολ σε αυτό: 0-3 στο 36′ ξανά από τον Βιρτς μετά την πάσα του Φρίμπονγκ και 0-4, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, στο 44′ από τον Βελενρόιτερ.

Πέρασε από το Βελιγράδι η Μπενφίκα

Στο άλλο ματς που έγινε την ίδια ώρα, ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχθηκε τη Μπενφίκα, η οποία μπήκε καλύτερα και άνοιξε το σκορ στο 9′ με τον Ακτούρκογλου (0-1). Οι Σέρβοι ισορρόπησαν στη συνέχεια την κατάσταση και προσπάθησαν να πιέσουν για την ισοφάριση, οι Πορτογάλοι όμως ήταν αυτοί που σκόραραν ξανά, στο 29′, με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Κοκτσού (0-2).

Ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε να μειώσει προς το τέλος του αγώνα και συγκεκριμένα στο 86′ με τον Μίλσον, η Μπενφίκα όμως, η οποία είχε και δοκάρι στο 91′, κράτησε το 1-2 και πήρε τους τρεις βαθμούς.