Το θέμα που δημιουργήθηκε με τις αντιδράσεις του Εργκίν Αταμάν λόγω του πανό που σήκωσαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού για την Κύπρο δεν έμεινε ασχολίαστο από την τουρκική κυβέρνηση, όπως έδειξε και η ανάρτηση στα social media ενός συμβούλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Είναι ένα θέμα για το οποίο η πράσινη ΚΑΕ μπήκε στη διαδικασία να βγάλει ανακοίνωση, σχολιάζοντας αυτό που έγινε, ενώ όπως φάνηκε αντιδράσεις υπάρχουν τελικά και στην Τουρκία.

Εκεί, ο Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, σύμβουλος του προέδρου Ερντογάν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, τοποθετήθηκε μέσω ανάρτησής του στα social media, όπου έγραψε τα εξής:

«Καταδικάζω το πανό που άνοιξε ομάδα οπαδών, η οποία έκανε πολιτική προπαγάνδα κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα Παναθηναϊκός-Μακάμπι, που διεξήχθη στον Ελληνοκυπριακό Τομέα της Νότιας Κύπρου, πράξη που δεν αρμόζει στην ηθική του αθλητισμού.

Καλώ τις διεθνείς αρχές του αθλητισμού και της καλαθοσφαίρισης να αναλάβουν δράση εναντίον αυτής της ανήθικης πολιτικής προπαγάνδας. Συγχαίρω τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, (σ.σ. για την αντίδρασή του) σχετικά με αυτό το πανό, το οποίο είναι ανάξιο της ηθικής του αθλητισμού».