Η νέα εποχή στις διοργανώσεις της UEFA εκκινεί σήμερα με την πρεμιέρα της League Phase του Champions League και ο Media Consultant της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, Ανδρέας Δημάτος, ανέλυσε μέσω του ΣΠΟΡ ΦΜ 94.6 όλα τα νέα δεδομένα.

Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε ο Δημάτος:

«Ο κόσμος δεν έχει ακόμη εξοικειωθεί στο ότι πλέον όσες ομάδες ξεκινούν σε μια διοργάνωση συνεχίζουν σε αυτή και δεν μπορούν να συνεχίσουν σε κάποια άλλη, όπως συνέβαινε μέχρι πέρσι. Αυτή η εβδομάδα είναι αποκλειστική για το Champions League», τόνισε αρχικά.

«Οι ομάδες από το 1-8 στην ενιαία βαθμολογία πηγαίνουν απευθείας στους ‘16’΄, οι ομάδες από το 9 ως το 24 πάνε στον ενδιάμεσο νοκ άουτ γύρο για την πρόκριση στους 16, ενώ οι ομάδες από το 25 ως το 36 αποκλείονται και δεν συνεχίζουν σε άλλη διοργάνωση», πρόσθεσε.

«Κάθε θέση έχει τη σημασία της στην ενιαία βαθμολογία, αγωνιστικά ως προς τα ζευγάρια (π.χ. ο πρώτος και ο δεύτερος μπορούν να παίξουν μόνο στον τελικό), μέχρι και τα μπόνους. Ο 36ος θα πάρει 70.000 ευρώ, ο πρώτος θα πάρει 36 επί 70.000 ευρώ. Έτσι η UEFA διασφαλίζει πως δεν θα υπάρχουν αδιάφορα παιχνίδια».

Παράλληλα, ο Ανδρέας Δημάτος τόνισε πως βάσει προσομοιώσεων που έχουν γίνει, η βάση πρόκρισης για μια ομάδα στο Europa League είναι δύο νίκες και δύο ισοπαλίες (δηλαδή 8 βαθμοί), για να είναι στην πρώτη 24άδα.

Αντίστοιχα, στο Conference League για να είσαι στην πρώτη οκτάδα που οδηγεί απευθείας στους «16» είναι στους 13,31 βαθμούς (περίπου τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία στα έξι ματς). Η 24η θέση υπολογίζεται στους 5,52 βαθμούς.