Στην κορυφή της Super League ανέβηκε η ΑΕΚ, επικρατώντας 2-0 του Βόλου σε ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Η αναμέτρηση έγινε στην OPAP Arena και τα γκολ των γηπεδούχων σημείωσαν οι Πιερό (22΄), Κοϊτά (62΄).

H Ένωση μπήκε από την αρχή πολύ δυνατά στο ματς, απειλώντας άμεσα με σουτ του Κοϊτά στο 3΄ («έξυσε» το δοκάρι) και του Πινέδα στο 11′ (έξοχη απόκρουση του Κόβατς). Στο 22ο λεπτό πήρε αυτό που δικαιωματικά της άξιζε όταν ο Ρότα σέντραρε από δεξιά και ο Φράντζι Πιερό με δυνατή κεφαλιά σκόραρε στο ντεμπούτο του με τον «Δικέφαλο». Ο Αϊτινός ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, καλύπτοντας το κενό του Λιβάι Γκαρσία ο οποίος για ακόμα μία φορά έμεινε εκτός λόγω ενοχλήσεων.

Από το γκολ και μετά ο Βόλος βελτίωσε την εικόνα του και ιδιαίτερα στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ισορρόπησε το παιχνίδι. Η μεγάλη ευκαιρία του δημιουργήθηκε στο 44΄ όταν ο Φεράρι με μπαλιά ακριβείας βρήκε στην περιοχή τον Μεντιέτα, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Παρά τις προσπάθειες του Βόλου και την πίεση που άσκησε με διαδοχικά κόρνερ στις αρχές του β΄ ημιχρόνου, η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ με το οποίο ουσιασικά «καθάρισε» το ματς. Από πάσα του Λιούμπιτσιτς στο 62′,ο Κοϊτά πλάσαρε από το ύψος της περιοχής και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα αφού άλλαξε πορεία από παρέμβαση του Καλογερόπουλου.

Από το σημείο εκείνο και μετά, το μόνο που είχαν να κάνουν οι γηπεδούχοι ήταν να διαχειριστούν το πολύ σημαντικό προβάδισμά τους και το πέτυχαν εύκολα.

Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν παθητικό ρόλο, όμως αδυνατούσαν να απειλήσουν και να έχουν ελπίδες για κάτι καλύτερο. Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ ήταν αποτελεσματική, παρά τις απουσίες των Μουκουντί, Βίντα και η τελική επικράτηση φυσιολογική.

Διαιτητής: Φωτιάς
Κίτρινες: Μήτογλου, Πιερό – Άλτμαν, Μύγας, Καλογερόπουλος
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Πήλιος, Κάλενς, Μήτογλου, Ρότα, Σιμάνσκι (83΄ Γιόνσον), Πινέδα (75΄ Περέιρα), Λιούμπιτσιτς (75΄ Μάνταλος), Ελίασον (75΄ Άμραμπατ), Κοϊτά (89΄ Τσιλούλης), Πιερό.

ΒΟΛΟΣ (Χοακίν Γκόμεζ): Κόβατς, Μύγας, Κορρέα (74΄ Κόντε), Μύγας, Καλογερόπουλος, Φερράρι, Ντε Καμπς (10΄λ.τρ. Μπερνάντου), Γκλάβτσιτς, Μεντιέτα (74΄ Βιγιαφάνες) Ασεχνούν (66΄ Κόμπα), Άλτμαν.

Πηγή: ΑΠΕ