Σε ένα παιχνίδι με αρκετές φάσεις και τρία πέναλτι, το ένα για τους γηπεδούχους και τα άλλα δύο για τους φιλοξενούμενους, ο ΟΦΗ επικράτησε του Άρη με 3-2 και πήρε τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να αρχίσει ιδανικά για τους φιλοξενούμενους αλλά η μπάλα πήγε στο οριζόντο δοκάρι μετά το πολύ ωραίο σουτ του Σίστο στο 6ο λεπτό. Φάση στην οποία απάντησαν οι γηπεδούχοι αμέσως μετά, στο 8′, με τον Φούντα που έφυγε στην αντεπίθεση αλλά έκανε αδύναμο τελείωμα, με αποτέλεσμα ο Κουέστα να μπλοκάρει εύκολα.

Ο ρυθμός που είχαν δώσει στο ματς οι δύο ομάδες ήταν πολύ καλός και πολύ καλή ήταν και η νέα ευκαιρία των Κρητικών στο 11′ με τον Γιούνγκ που δεν κατάφερε να βρει στόχο από κοντά μετά τη «γλυκιά» σέντρα του Σενγκέλια, για να έρθει τελικά το γκολ λίγα λεπτά μετά.

Στο 18′ ο Νους ανατράπηκε από τον Μοντόγια και ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι, από όπου ο Γιούνγκ εκτέλεσε στο 21′ για το 1-0. Γκολ που προκάλεσε εκνευρισμό στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι δεν κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους επιθετικά μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ο ΟΦΗ, από την άλλη, είχε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 40′ με το τετ α τετ του Νους αλλά ο Κουέστα απέκρουσε και κράτησε ζωντανή την ομάδα του.

Στο β’ μέρος ο Άρης μπήκε πιο δυνατά και πλησίασε στην ισοφάριση με τον Μορόν, αντί να γίνει το 1-1 όμως έγινε το 2-0 στο 57′ με την κεφαλιά του Λαμπρόπουλου μετά το φάουλ του Σενγκέλια, βάζοντας βάσεις νίκης για την ομάδα του.

Οι «κίτρινοι», όμως, δεν τα παράτησαν και στο 66′ πήραν πέναλτι για χέρι του Χατζηθεοδωρίδη, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι και τον Μορόν να εκτελεί στο 68′ και να μειώνει σε 2-1, δίνοντας ξανά ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Στο 72′, μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς άγγιξαν την ισοφάριση με την κεφαλιά του Φαμπιάνο που έφυγε λίγο άουτ και εκεί που πίεζαν συνεχώς για το 2-2, ήρθε στο 82′ το 3-1 από τον Σαλσέδο, δανεικός από την Ίντερ, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και μέσα.

Ο ΟΦΗ ήταν, πλέον, αγκαλιά με τη νίκη και όντως την πήρε, όχι χωρίς να αγχωθεί όμως, αφού στο 88′ ο Άρης πήρε και δεύτερο πέναλτι, αυτή τη φορά για μαρκάρισμα του Χατζηθεοδωρίδη στον Μορόν, ο οποίος ανέλαβε και την εκτέλεση και μείωσε σε 3-2.

Το οποίο θα μπορούσε να γίνει και… 3-3 στο 94′ από την προβολή του Σαμόρα αλλά ο Χριστογεώργος αντέδρασε σωστά και απέκρουσε στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι.

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Γκονζάλες, Χατζηθεοδωρίδης, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Αποστολάκης (78′ Κουτενάκης), Μπαΐνοβιτς, Νους (73′ Σαλσέδο), Φούντας (73′ Μπάκιτς), Σενγκέλια (91′ Ριέρα), Γιουνγκ (91′ Καραχάλιος).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Φρίντεκ, Μπράμπετς, Φαμπιάνο (74′ Βέλεθ), Μοντόγια, Σιφουέντες (89′ Σαμόρα), Νταρίντα (65′ Μόντσου), Σίστο (65′ Φετφατζίδης), Γκαρθία, Ντιαντί (46′ Σαβέριο), Μορόν.