Η παρουσία του στο Euro 2024 ήταν απογοητευτική, παρ’ όλα αυτά ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν πτοείται και σε δηλώσεις του τονίζει ότι θα πρέπει πάντα να είναι βασικός στην εθνική Πορτογαλίας, προσθέτοντας πως παραμένει σημείο αναφοράς.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μετά την όχι και τόσο καλή παρουσία της Πορτογαλίας στο Euro 2024, ήταν πολλοί αυτοί που αναρωτήθηκαν μήπως οι Ίβηρες θα πρέπει να κοιτάξουν την επόμενη μέρα σιγά-σιγά και όχι να συνεχίσει να έχει εξασφαλισμένη θέση στην 11άδα ο CR7.

Αυτό, όμως, καλό θα είναι να μην το πουν στον ίδιο, γιατί η δική του πεποίθηση είναι και πάντα θα είναι, όπως τόνισε σε δηλώσεις του, ότι πρέπει να είναι μονίμως στο αρχικό σχήμα.

«Στο δικό μου μυαλό πάντα θα είμαι βασικός. Μέχρι το τέλος της καριέρας μου θα πιστεύω πως πρέπει να είμαι βασικός. Πάντα θα σέβομαι της αποφάσεις, όχι μόνο του προπονητή, αλλά και των συλλόγων που έπαιζα. Πάντα σεβόμουν. Ακόμα είμαι σημείο αναφοράς στην εθνική ομάδα όμως και είμαι ο πρώτος που το παραδέχεται», είπε ο Ρονάλντο και συνέχισε.

«Αν πάψει να ισχύει αυτό, θα είμαι ο πρώτος που θα πω να φύγω. Αν φύγω όμως, θα έχω καθαρή τη συνείδησή μου γιατί ξέρω ποιος είμαι, τι μπορώ να κάνω, τι κάνω και τι θα συνεχίσω να κάνω».