Μετά το 4-0 στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ νίκησε και στην Ιρλανδία τη Σάμροκ Ρόβερς, με 2-0 αυτή τη φορά χάρη σε γκολ των Οζντόεφ και Ντεσπόντοφ, σφραγίζοντας και τυπικά την πρόκριση στη League Phase του Europa League.

Η λογική, παρά το γεγονός ότι οι δύο προπονητές πίστευαν το αντίθετο, έλεγε ότι οι δύο ομάδες θα έκαναν… αγγαρεία αφού το σκορ του πρώτου αγώνα δεν γινόταν να ανατραπεί και έτσι έγινε. Και από τη στιγμή που η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη, η λογική έλεγε ότι και στην αγγαρεία οι «ασπρόμαυροι» θα ήταν καλύτεροι και όντως ήταν.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν ανέβασε ποτέ ρυθμό, παρ’ όλα αυτά θα μπορούσε να προηγηθεί από νωρίς και συγκεκριμένα από το 10ο λεπτό, όταν ο Πελς είπε «όχι» αρχικά στον Ζίβκοβιτς και αμέσως μετά στον Οζντόεφ, στη διπλή ευκαιρία που είχε η ελληνική ομάδα.

Μια ευκαιρία που ήταν βασικά και η μοναδική του πρώτου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο ο δικέφαλος του βορρά ήλεγχε την κατάσταση και δεν έδειξε ιδιαίτερη διάθεση να κουραστεί. Οι Ιρλανδοί, από την άλλη πλευρά, ήθελαν περισσότερο να… κουραστούν, να ψάξουν τη νίκη έστω για το γόητρο, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι καλό επιθετικά και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ.

Αυτό θα μπορούσε να το πετύχει η Σάμροκ Ρόβερς στο 53′ με την εκτέλεση φάουλ του Κάβανο αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε εντυπωσιακά, για να το πετύχει τελικά ο ΠΑΟΚ στο 64′: Τετ α τετ του Ζίβκοβιτς, απόκρουση του Πελς, στρώσιμο του Σέρβου στον Οζντόεφ και σουτ προ κενής εστίας για το 0-1.

Ο προπονητής των γηπεδούχων απάντησε με… πέντε αλλαγές στο επόμενο λεπτό, ο Λουτσέσκου (σχεδόν) τον μιμήθηκε κάνοντας τέσσερις στο 74′ και ένα λεπτό μετά, στο 75′, ο Ντεσπόντοφ πάτησε περιοχή από δεξιά και σούταρε για το 0-2, σφραγίζοντας τη νίκη για τον δικέφαλο του βορρά που περιμένει πλέον την κλήρωση για να μάθει ποιοι θα είναι οι αντίπαλοί του στη League Phase της διοργάνωσης.

Σάμροκ Ρόβερς: Πελς, Κλίρι, Λόπες, Κάβανο (65′ Γκρέις), Τάουελ, ΜακΈνεφ, Ο’Νιλ (65′ Νούναν), Ο’Σάλιβαν, Μπερνς (65′ Φαρούτζια), Μπάιρν (65′ Μαντρόιου), ΜακΝάλτι (65′ Μπιουρκ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Γιόνι, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα (76′ Σοάρες), Καμαρά, Οζντόεφ (71′ Σβαμπ), Ντεσπόντοφ, Μουργκ (71′ Τάισον), Ζίβκοβιτς (71′ Κωνσταντέλιας), Τισουντάλι (71′ Τσάλοφ).