Με τις δύο πιο ακριβές μεταγραφές του, τον Πελίστρι και τον Τετέ δηλαδή, να σκοράρουν στο 62′ και στο 85′, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 τη Λανς, ανέτρεψε το 2-1, με το οποίο είχε ηττηθεί στη Γαλλία, και προκρίθηκε στη League Phase του Europa Conference League.

«Θα μπούμε δυνατά από το 1ο λεπτό», έλεγε στη συνέντευξη Τύπου την παραμονή του αγώνα ο Ντιέγκο Αλόνσο και με την ώθηση που έδιναν και οι οπαδοί, οι «πράσινοι» έδειξαν όντως διάθεση να πρεσάρουν από νωρίς, οδηγώντας σε λάθη τους Γάλλους. Θετικό, όχι αρκετό όμως, υπό την έννοια πως κάποια ευκαιρία για γκολ δεν δημιουργήθηκε.

Αντιθέτως, αυτήν την είχαν οι φιλοξενούμενοι και ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη, αφού στο 14′ πήραν πέναλτι για ανατροπή του Ντα Κόστα από τον Μλαντένοβιτς, αλλά ο Ντραγκόφσκι απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι οι αποκρούσεις πέναλτι είναι η… σπεσιαλιτέ του, λέγοντας «όχι» στον Σοκοτά και κρατώντας το 0-0!

Ήταν μια απόκρουση που ξεσήκωσε κι άλλο τον κόσμο στις εξέδρες, το κακό όμως ήταν ότι δεν μπορούσε να τον ξεσηκώσει γενικά η ομάδα με την απόδοσή της. Ο Παναθηναϊκός ήταν φανερό ότι το ήθελε πολύ, ήταν επίσης φανερό όμως και ότι δυσκολευόταν δημιουργικά, με συνέπεια σε όλο το πρώτο ημίχρονο να μην καταφέρει ποτέ να γίνει πραγματικά απειλητικός.

Όσο για τη Λανς, πέραν του χαμένου πέναλτι, πλησίασε στο γκολ στο 33′ με το δυνατό σουτ του Σαΐντ από δύσκολη γωνία που απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι. Γενικά ήλεγχε την κατάσταση και ήταν πολύ πιο επικίνδυνη, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει πριν το τέλος του πρώτου μέρους.

Οι «πράσινοι» έπρεπε να ανεβάσουν την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο, για να έχουν ελπίδες πρόκρισης, το ξεκίνημα όμως δεν ήταν και τόσο ενθαρρυντικό, με τους Γάλλους να έχουν νέα μεγάλη ευκαιρία στο 57′ με την κοντινή προβολή του Τόμασον, που κατάφερε να αποκρούσει ο εκπληκτικός Ντραγκόφσκι.

Έτσι, η ομάδα του Αλόνσο παρέμεινε ζωντανή και ο Ουρουγουανός προπονητής έκανε τρεις αλλαγές στα επόμενα λεπτά, με το ΟΑΚΑ να παίρνει φωτιά στο 62′, όταν ο Πελίστρι έφυγε στην κόντρα, έδωσε στον Ιωαννίδη και τελικά είδε τη μπάλα να στρώνεται μπροστά του και πλασάροντας με το αριστερό την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0!

Λίγα λεπτά μετά μάλιστα, στο 68′, λίγο έλειψε να έρθει και το δεύτερο γκολ από το σουτ του Τετέ που έφυγε λίγο άουτ, με τον Παναθηναϊκό να το πιστεύει πλέον, να έχει περισσότερη ένταση στο παιχνίδι του και να ψάχνει γκολ πρόκρισης. Παρ’ όλα αυτά, δεν έλειψαν και τα άσχημα νέα, όπως η αναγκαστική αλλαγή του Ίνγκασον στο 79′, με τον Σένκεφελντ να παίρνει τη θέση του, καθώς το παιχνίδι έμπαινε στην τελική ευθεία.

Η Λανς ήταν μπροστά ψάχνοντας το γκολ που θα την έφερνε αγκαλιά με την πρόκριση, στο 85 όμως, σε φάση διαρκείας στην περιοχή του Ντραγκόφσκι, ο Ιωαννίδης που είχε γυρίσει για να βοηθήσει απομάκρυνε τη μπάλα, οι «πράσινοι» βγήκαν στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή ο Μαντσίνι έδωσε στον Τετέ που με ωραίο πλασέ έγραψε το 2-0 και… γκρέμισε το ΟΑΚΑ, στέλνοντας το «τριφύλλι» στη League Phase του Europa Conference League.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (61′ Βαγιαννίδης), Γεντβάι, Ίνγκασον (79′ Σένκεφελντ), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (61′ Μαντσίνι), Μπακασέτας (61′ Μαξίμοβιτς), Τετέ, Πελίστρι (82′ Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης.

Λανς (Γουίλ Στιλ): Σαμπά, Σαρ (71′ Αϊνταρά), Κουσάνοφ, Γκραντίτ, Μασάντο (71′ Τσάβες), Ντιούφ, Τόμασον, Φρανκόφσκι, Ντα Κόστα (67′ Φουλτζίνι), Σοτοκά, Σαΐντ (67′ Λασκαρί).