Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024 αρχίζουν στο Παρίσι, αφού την Τετάρτη (28/8) έγινε η τελετή έναρξης, με την αποστολή της Ελλάδας να έχει για σημαιοφόρους τη Θεοδώρα Πασχαλίδου και τον Μανώλη Στεφανουδάκη.

Η Ελλάδα τα πήγε καλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και ευχή όλων είναι να συμβεί το ίδιο και στους Παραολυμπιακούς, αν και η αλήθεια είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες όλων των χωρών, όλοι οι συμμετέχοντες, είναι ήδη νικητές.

Η τελετή έναρξης, λοιπόν, έγινε την Τετάρτη (28/8) στη γαλλική πρωτεύουσα και οι σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής ήταν η Θεοδώρα Πασχαλίδου και ο Μανώλης Στεφανουδάκης, ο οποίος το 2012 στο Λονδίνο είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό της κατηγορίας F54/55/56 και παράλληλα είχε βγει 17ος στον τελικό της σφαιροβολίας, ενώ το 2016 είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό.

Σε ό,τι αφορά την Πασχαλίδου, το 2023 έγινε η πρώτη ελληνίδα αθλήτρια με απώλεια όρασης που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και συγκεκριμένα στο τζούντο.

Η ελληνική αποστολή στο Παρίσι απαρτίζεται από 40 μέλη. Στόχος τους είναι να κατακτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα μετάλλια, αν και η μεγαλύτερη νίκη είναι η συμμετοχή στους αγώνες.