Τη διάθεσή της να συνεισφέρει στα μέτρα κατά της οπαδικής βίας πήρε η ΕΠΟ, η Εκτελεστική Επιτροπή της οποίας αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την αποστολή στον αθλητικό εισαγγελέα των δημοσιευμάτων που παράγουν βία και τοξικότητα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας αποφάσισε, επίσης, να διενεργηθεί από εταιρεία ορκωτών λογιστών έλεγχος προηγούμενων οικονομικών χρήσεων από το 2021 κι έπειτα ενώ η νέα πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου και Διακυβέρνησης θα είναι η Δέσποινα Κλαβανίδου.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής…

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε, μεταξύ άλλων, τις εξής αποφάσεις.

Κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων αποφασίστηκε η σύναψη σύμβασης με τους Παναγιώτη Κονομάρα (γυμναστής Εθνικών Ομάδων όλων των ηλικιών), Γιώργο Λαρεντζάκη (προπονητής τερματοφυλάκων Εθνικής Ελπίδων και Εθνικών Ομάδων όλων των ηλικιών), Γιώργο Κόλτση (αναλυτής Εθνικών Ομάδων όλων των ηλικιών).

Να διενεργηθεί, από εταιρεία ορκωτών λογιστών, έλεγχος προηγούμενων οικονομικών χρήσεων από το 2021 και έπειτα.

Ορίστηκαν, κατόπιν παμψηφεί εκλογής τους, τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης, ως εξής:

Πρόεδρος: Δέσποινα Κλαβανίδου
Αντιπρόεδρος: Χρήστος Λάλας
Μέλη: Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Στεργίου, Δήμος Ψαρρής.

Σύντομο Βιογραφικό της κ. Δέσποινας Κλαβανίδου

Η κ. Δέσποινα Κλαβανίδου είναι καθηγήτρια Αστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), στην οποία υπηρετεί από το 1993. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο ΑΝΑΤΟΛΙΑ και είναι αριστούχος απόφοιτος της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. (1984). Στην ίδια Σχολή ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές της σπουδές, επίσης με βαθμό «Άριστα». Έχει εργαστεί ερευνητικά κατά περιόδους με διαδοχικές υποτροφίες της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) στη Νομική Σχολή του Ruprecht-Karls Universität της Χαϊδελβέργης.

Η καθηγήτρια Δ. Κλαβανίδου διετέλεσε Αντιπρύτανις Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για 5 χρόνια (2014-2019). Κατά περιόδους έχει υπηρετήσει σε πολλές άλλες διοικητικές και επιστημονικές θέσεις του Α.Π.Θ.: μέλος της Συγκλήτου, Διευθύντρια του Παιδικού Κέντρου Α.Π.Θ., μέλος της Νομικής Επιτροπής ΑΠΘ, Επικεφαλής της Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης της Νομικής Σχολής, μέλος της Επιτροπής Κεντρικής Βιβλιοθήκης Α.Π.Θ., κ.α. Από το 2018 είναι διευθύντρια της Έδρας UNESCO του Α.Π.Θ. για την «Εκπαίδευση στην Ειρήνη, τη Δημοκρατία και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», καθώς και του παραρτήματος στο Α.Π.Θ. του Ευρωπαϊκού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Human Rights and Democratization».

Είναι από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης του Δι-ιδρυματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Δίκαιο και Οικονομικά», που αποτελεί συνεργασία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τη Νομική Σχολή Α.Π.Θ., διδάσκει επί σειρά ετών στο Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ, έχει διδάξει στην Εθνική Σχολή Δικαστών και έχει επιβλέψει μεταδιδακτορικές, διδακτορικές και μεταπτυχιακές διατριβές».