Η Flying Bats FC κατέκτησε το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο γυναικών στην Αυστραλία και μάλιστα με περίπατο, αφού έκανε 16 νίκες σε 16 αγωνιστικές έχοντας γκολ… 65-4, οι διαμαρτυρίες των αντιπάλων είναι μεγάλες όμως και ο λόγος είναι ότι χρησιμοποίησε πέντε τρανς αθλήτριες.

Ήταν το φαβορί για τον τίτλο από την αρχή του πρωταθλήματος και το επιβεβαίωσε και στο γήπεδο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν αντιδράσεις. Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας, αρκετοί γονείς δεν επέτρεψαν στις κόρες τους, για λόγους ασφαλείας, να παίξουν στους αγώνες με τη Flying Bats FC και ο λόγος ήταν η παρουσία των πέντε τρανς αθλητριών.

Αυτό, πάντως, δεν άρεσε στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, η οποία είχε ανακοινώσει ότι θα υπήρχαν σοβαρές τιμωρίες για τις ομάδες που δεν θα κατέβαιναν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, να αγωνιστούν κόντρα σε αυτή που κατέκτησε τελικά το πρωτάθλημα.

Οι αντίπαλες ομάδες θεωρούσαν πως δεν ήταν δίκαιο το να αγωνίζονται τρανς αθλήτριες, δηλαδή άνδρες που έκαναν αλλαγή φύλου, στο πρωτάθλημα γυναικών, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία όμως, από την πλευρά της, θεώρησε ότι δεν είχαν βάση αυτές οι διαμαρτυρίες, με τη Flying Bats FC να κάνει… περίπατο τελικά: 16 νίκες σε 16 αγώνες, 65 γκολ υπέρ και μόλις 4 κατά.