Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο πρώτο φιλικό παιχνίδι μπροστά στους οπαδούς του και ηττήθηκε με 3-4, με τον Ζέλσον Μαρτίνς να ξεχωρίζει και την άμυνα να μην αποφεύγει τα λάθη.

Οι δύο ομάδες του Βαγγέλη Μαρινάκη αναμετρήθηκαν στο Καραϊσκάκη, με τους Άγγλους να κάνουν την πρόβα τζενεράλε πριν την έναρξη της Premier League και τους «ερυθρόλευκους» να έχουν ως στόχο να… ζεστάνουν τον κόσμο τους ενόψει της έναρξης της Stoiximan Super League. Και τελικά αυτό που είδαν όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα ήταν επτά γκολ, με την αρχή να γίνεται από νωρίς.

Στο 15′ η Φόρεστ είχε κόρνερ και από την κεφαλιά-πάσα του Γουντ ο Γέιτς με νέα κεφαλιά βρήκε δίχτυα για το 0-1. Από εκεί και πέρα, οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν και δεν άργησαν να το κάνουν, αφού στο 24′ ο Ζέλσον πήρε την κάθετη πάσα του Κοστίνια και με πολύ ωραία ενέργεια τελείωσε τη φάση για το 1-1. Στη συνέχεια μάλιστα και συγκεκριμένα στο 34′ ο Ολυμπιακός πήγε για την ανατροπή με τη λόμπα του Μασούρα που είδε εκτός θέσης τον Σελς αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Έτσι, αντί να γίνει το 2-1 έγινε τελικά στο 43′ το 1-2, με τον Τζολάκη να κάνει λάθος προσπαθώντας να διώξει με τη γροθιά μετά την εκτέλεση φάουλ, για να σκοράρει από κοντά ο Γουντ δίνοντας ξανά το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους και συγκεκριμένα στο 52′ ο Ολυμπιακός πλησίασε στην ισοφάριση μετά το γύρισμα του Μασούρα αλλά ο Σελς έβαλε το χέρι του πριν μπει με τη μπάλα στα δίχτυα ο Ζέλσον και το παιχνίδι συνεχίστηκε με την ομάδα του Νότιγχαμ να κάνει το 1-3 στο 61′ με την κοντινή προσπάθεια του Γέιτς και αφού προηγουμένως η μπάλα πήγε στο δοκάρι έπειτα από εκτέλεση φάουλ.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ άρχισε αμέσως μετά τις αλλαγές για τους «ερυθρόλευκους» και στο 68′ το σκορ έγινε 1-4 από τον Ελάνγκα που βρήκε χώρο, προχώρησε, πλάσαρε και σκόραρε με τη μπάλα να βρίσκει και στον Πιρόλα. Το παιχνίδι μπορεί να ήταν φιλικό αλλά το 1-4 ήταν βαρύ, με τους Πειραιώτες να βγάζουν αντίδραση στη συνέχεια και να… συμμαζεύουν την κατάσταση.

Αρχικά, στο 78′, ο Ζέλσον έκανε από κοντά το 2-4 μετά το πλασέ του Βέλντε στο δοκάρι και στη συνέχεια, στο 89′, ήταν ο Βέλντε αυτός που σκόραρε με ωραίο σουτ στην απέναντι γωνία διαμορφώνοντας το τελικό 3-4.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ρέτσος, Πιρόλα, Κοστίνια (70′ Ροντινέι), Αποστολόπουλος (70′ Ορτέγα), Στάμενιτς (62′ Μπακούλας), Εσε, Τσικίνιο, Ζέλσον, Μασούρας (70′ Βέλντε), Κωστούλας (70′ Γιάρεμτσουκ).

Νότιγχαμ Φόρεστ: Σελς, Μουρίγιο, Σανγκαρέ, Γουίλιαμς, Αντερσον, Γκιμπς – Γουάιτ, Γουντ, Ντομίνγκες, Γέιτς, Μπολί, Άινα.

Έπαιξαν και οι: Ελάνγκα, Τόφολο, Μιλένκοβιτς, Μορέιρα, Ομομπαμιντέλε, Αβονίγι, Οντόι και Ντανίλο.