Μία μέρα μετά το 4-0 επί της Τερνάνα, ο Ολυμπιακός έδωσε στην Ιταλία το πιο δυνατό φιλικό στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τη νέα σεζόν, με αντίπαλο τη Ρόμα, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 έχοντας για σκόρερ τον Ροντινέι και για πρωταγωνιστή τον Βέλντε.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είναι ανάμεσα στις ελληνικές ομάδες που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις αυτή την περίοδο, οπότε συνεχίζουν τα φιλικά παιχνίδια και αυτό κόντρα στους «τζαλορόσι» ήταν το πιο δύσκολο αλλά και το καλύτερο, με βάση την απόδοση, για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με στόχο να πιέσει από νωρίς, στο 15′ όμως ο Άμπραχαμ για τους Ιταλούς πάτησε περιοχή, ο Ορτέγκα τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, από όπου ο Πελεγκρίνι έκανε το 1-0. Σκορ που δεν έμεινε για πολύ όμως.

Στο 20′ ο Βέλντε, ο οποίος δύο λεπτά νωρίτερα είχε και ένα σουτ που μπλόκαρε ο Σβίλαρ, ανατράπηκε από τον Τσέλικ και ο ρέφερι έδειξε ξανά την άσπρη βούλα, με τον Ροντινέι να εκτελεί στο 22′ και να γράφει το 1-1. Στη συνέχεια μάλιστα, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ αλλά το πλασέ του Κωστούλα μετά το γύρισμα του Μπακούλα βρήκε σε σώματα αμυντικών.

Από εκεί και πέρα, στο β’ μέρος, ο Τζολάκης έκανε δύσκολη απόκρουση στο 59′ σε κόντρα του Πιρόλα μετά το γύρισμα του Λε Φι ενώ στο 71′ η Ρόμα άγγιξε το δεύτερο γκολ με το σουτ του Ελ Σαράουι που σταμάτησε στο δοκάρι. Αυτή ήταν η καλύτερη φάση των Ιταλών και λίγα λεπτά μετά, στο 74′, ήρθε και η καλύτερη του Ολυμπιακού.

Μετά τη σέντρα του Μπιέλ ο Βέλντε πήρε την κεφαλιά αλλά ο Σβίλαρ απέκρουσε και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, με το 1-1 να μένει ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Πιρόλα (76′ Ρέτσος), Ορτέγκα, Ντόι, Μπακούλας (86′ Μουζακίτης), Μπιέλ, Βέλντε Τσικίνιο, Κωστούλας.