Μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία παίρνει η Μίλαν και αφορά τη γυναικεία ομάδα της, αφού όποια παίκτρια μένει έγκυος πλέον θα βλέπει το συμβόλαιό της να ανανεώνεται για ακόμη ένα χρόνο με τους ίδιους οικονομικούς όρους ενώ θα παρέχονται και υπηρεσίας φροντίδας των παιδιών.

Ένα από τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που ασχολούνται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο είναι αυτό της εγκυμοσύνης. Μόλις το 2%, σύμφωνα με έρευνα της FIFPro, κατάφεραν να συνδυάσουν την καριέρα με τη μητρότητα ενώ το 50% είχε απαντήσει πως αν ήθελαν να κάνουν παιδί θα έπρεπε να σταματήσουν το ποδόσφαιρο.

Σε αυτό το πρόβλημα, λοιπόν, η Μίλαν δίνει λύση πλέον, αφού έγινε η πρώτη ομάδα της Ευρώπης που ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει αυτόματη ανανέωση συμβολαίου για ένα χρόνο και με τους ίδιους οικονομικούς όρους για όποια παίκτρια μένει έγκυος και είναι στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου της.

Πέραν αυτού, οι Μιλανέζοι θα παρέχουν και υπηρεσίες φροντίδας των παιδιών όταν οι μητέρες τους θα απουσιάζουν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων με την ομάδα.