Την απόφασή του να αποσυρθεί από την εθνική Γαλλίας πήρε ο Πατρίκ Βιεϊρά. Ο 34χρονος άσος με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Μάντσεστερ Σίτι ανέφερε ότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί ξανά με τους «τρικολόρ». «Είμαι προσηλωμένος στη Σίτι και σε τίποτα άλλο. Θέλω να κάνω το καλύτερο για το σύλλογο και να δικαιώσω τον προπονητή μου (Ρομπέρτο Μαντσίνι), τον Μπράιαν Μάργουντ και τον Γκάρι Κουκ που με έφεραν στην ομάδα.

Η αποτυχία της εθνικής στο Μουντιάλ πόνεσε κάθε άνθρωπο που αγαπάει τη Γαλλία. Παρακολούθησα τα παιχνίδια και ήλπιζα να πάμε καλά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ήταν δύσκολο να μην μπορώ να αγωνιστώ, αλλά δεν ήταν δική μου επιλογή. Πάντως το λιγότερο που περίμενα ήταν η πρόκριση στην επόμενη φάση», δήλωσε ο Βιεϊρά.

Ο 34χρονος άσος ήταν βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Γαλλίας για πάνω από δώδεκα χρόνια και κατέκτησε το Μουντιάλ του 1998 και το Euro του 2000. Η απόφαση όμως του Ραϊμόν Ντομενέκ να μην τον συμπεριλάβει στα πλάνα του ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής συντέλεσε ώστε να αποφασίσει το τέλος από την εθνική.