Με απλό χρηματικό πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΑΕΚ από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Τα επεισόδια θεωρήθηκαν μεμονωμένα με συνέπεια να μην υπάρξει αποκλεισμός της έδρας και επομένως η «Ένωση» θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου με τους φιλάθλους της στο πλευρό της.

Κατά την απολογία της ΑΕΚ, ο νομικός εκπρόσωπος του «Δικεφάλου», Χάρης Γρηγορίου, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είχαμε μόνο ευρείας κλίμακα ήττα κι όχι επεισόδια». Για να υποστηρίξει όσα ανέφερε επικαλέστηκε μαρτυρίες περίπου 60 δημοσιογράφων, που δεν κατέγραψαν τίποτα από όσα ανέφεραν ο αστυνομικός διευθυντής και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, ενώ κατέθεσε κι έναν φάκελο με δημοσιεύματα από εφημερίδες της Κυριακής. «Ακόμη κι αν έγιναν όλα όσα αναφέρει η αστυνομία, συνέβησαν πολύ μακριά από το γήπεδο και εμείς δεν φέρουμε καμία ευθύνη», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, υπήρξε κατάθεση ως μάρτυρα του επικεφαλής της εταιρείας σεκιούριτι για τον αγώνα. Αναφέρθηκε από πλευράς ΑΕΚ ότι μετά το τέλος του αγώνα περίπου 100 άτομα κατευθύνθηκαν προς το κλειστό μπάσκετ του ΟΑΚΑ κι εκεί τους σταμάτησε η αστυνομία υπό το φόβο να «επισκεφτούν» τα επίσημα του ποδοσφαιρικού γηπέδου. «Δεν υπήρξε επεισόδιο, η αστυνομία εκτόξευσε χημικά χωρίς λόγο. Υπήρξε μόνο λεκτική αποδοκιμασία προς τους αστυνομικούς για τη χρήση των χημικών, ενώ δεν υπήρξε καμία συμπλοκή, καμία φθορά και κανένας τραυματισμός», σημείωσε ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Άκης Τάκης.

Πηγή: sportfm.gr