Από δύο σε μία μειώθηκαν οι αγωνιστικές τιμωρίας που είχε επιβληθεί στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός από τον αθλητικό δικαστή για όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 12 Ιανουαρίου. Η έφεση που κατέθεσαν οι «πράσινοι» δικαιώθηκε εν μέρει κι έτσι θα δώσουν χωρίς κόσμο μόνο το παιχνίδι της ερχόμενης αγωνιστικής κόντρα στον Ηλυσιακό, ενώ θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου στις 12 Φεβρουαρίου.

Αντίθετα, το ΑΣΕΑΔ απέρριψε την έφεση που κατέθεσε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ για την τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών που αφορά στα επεισόδια στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης απέναντι στον Ολυμπιακό στο κλειστό της Πυλαίας (29/12). Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει ήδη εκτίσει τις δύο αγωνιστικές, ενώ θα υποδεχτεί χωρίς κόσμο τον Αρη (16η αγωνιστική) και τον Πανιώνιο (18η αγωνιστική).

Αναλυτικά η απόφαση του ΑΣΕΑΔ:

«Το ΑΣΕΑΔ με την υπ’ αριθμ. 15/26-1-11 απόφασή του, απορρίπτει την προσφυγή όσον αφορά την ποινή επίπληξης και τα χρηματικά πρόστιμα 1.500 και 1.400 ευρώ. Δέχεται εν μέρει την προσφυγή κατά τα λοιπά την προσφυγή. Μεταρρυθμίζει την υπ’αριθμ. 7/14-1-2011 απόφαση του ΜΔΟ του ΕΣΑΚΕ. Επιβάλλει στην ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. για την παράβαση της διάταξης του άρθρου 24 παρ. γ΄ του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος, την πειθαρχική ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μια (1) αγωνιστική ημέρα με γηπεδούχο την άνω ΚΑΕ και χρηματικό πρόστιμο επτά χιλιάδες επτακόσια (7.700) ευρώ. Διατάσσει την επιστροφή παραβόλου στην προσφεύγουσα)».

Πηγή: sportfm.gr