Θέση σχετικά με τη συζήτηση που προέκυψε για τον σημαιοφόρο της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής στο Παρίσι, παίρνει ο πρώην μπασκετμπολίστας, Δημήτρης Παπανικολάου.

Παράλληλα με αφορμή τη σχετική συζήτηση, δεν ξεχνά να αναφέρει και τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη που «έφυγε» νωρίς. Είναι άλλωστε γνωστό ότι είναι ευαισθητοποιημένος σε κοινωνικά ζητήματα (διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που έδωσε πριν λίγες ημέρες στο newsbeast: «Δημήτρης Παπανικολάου: Δεν θέλουμε άλλους ήρωες νεκρούς, θέλουμε κοινούς θνητούς, χαρούμενους και ζωντανούς»).

«Όταν είναι να ανακοινωθεί αθλητής για σημαιοφόρος, η για κορυφαίος της χρονιάς κτλ πάντα υπάρχει συζήτηση και διαφωνίες. Ο καθένας έχει την γνώμη του και είναι σεβαστή. Στο φετινό ζευγάρι σημαιοφόρων υπήρξε σχεδόν καθολική αποδοχή.

Οπότε εμένα το μόνο που ως τώρα με έχει “πειράξει” είναι οτι σε λίγες ημέρες αρχίζει η Ολυμπιάδα και θα περίμενα να δω αφιερώματα η και σχεδιασμό κάποιας δράσης από την Ελληνική αποστολή προς τιμήν του Αλεξάνδρου Νικολαΐδη που έφυγε από την ζωή, μεταξύ της διεξαγωγής 2 Ολυμπιακών αγώνων.

Θαυμάζουμε και σωστά αθλητές για αυταπάρνηση, δυσκολίες, ταλέντο, κτλ, αλλά δεν ξέρω και νομίζω δεν μπορούμε να φανταστούμε, τι άντερα θέλει να μπορεί κάποιος γνωρίζοντας ότι θα φύγει νέος, να γράψει τον «επικήδειο» του και να έχει ως τελευταία επιθυμία τα ολυμπιακά μετάλλια του, να βοηθήσουν έχοντες ανάγκη.

Άνθρωποι που πέρασαν στην αιωνιότητα, δεν πρέπει να γίνονται μια κορνίζα, που θα μπει στο συρτάρι. Πρέπει να τους μνημονεύουμε και για να βελτιώνουν εμάς τους ζώντες και για την οικογένεια τους. Ο αθλητισμός που ήταν το σπίτι του, πρέπει να είναι ο πρώτος που δεν θα ξεχνά».

Όταν είναι να ανακοινωθεί αθλητής για σημαιοφόρος, 🇬🇷 η για κορυφαίος της χρονιάς κτλ πάντα υπάρχει συζήτηση και…

Posted by Papanikolaou Dimitris on Sunday, July 14, 2024