Με ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο ύψους 80.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου στο Πανθεσσαλικό. Αν διατηρηθεί η ποινή και μετά την έφεση την οποία θα καταθέσουν οι Θεσσαλονικείς, τότε ο «δικέφαλος του Βορρά» θα αγωνιστεί χωρίς τους οπαδούς του στη ρεβάνς του Κυπέλλου ΟΠΑΠ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας έκανε ουσιαστικά δεκτή την παρέμβαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και χαρακτήρισε τα επεισόδια «ευρείας κλίμακας». Για τέτοιου τύπου γεγονότα, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν υπότροπος και έτσι τιμωρήθηκε με τη μικρότερη ποινή που προβλεπόταν. Αν τιμωρούνταν για «εκτεταμένα» επεισόδια, η όποια ποινή θα διπλασιαζόταν.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» θα υποβάλει τα προσεχή 24ωρα έφεση, η οποία θα εκδικαστεί υποχρεωτικά πριν το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του. Στην περίπτωση που η ποινή του διατηρηθεί και σε δεύτερο βαθμό, τότε η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου ΟΠΑΠ, θα διεξαχθεί σε άδειες κερκίδες.

Σε άλλη υπόθεση που εκδικάστηκε την Τρίτη 25/1, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με 5.000 ευρώ πρόστιμο ως υπεύθυνη για την εισβολή του Γιώργου Βαρδινογιάννη στο μπουθ της NOVA, που προκάλεσε την ολιγόλεπτη διακοπή στην περιγραφή του αγώνα Παναθηναϊκός-Καβάλα.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

Α) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 2.500 ευρώ.

Β) ΠΑΕ Ατρόμητος: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 2.500 ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Διότι «στο 65’ λεπτό του αγώνα, μετά την εκτέλεση πέναλτι του Παναθηναϊκού, ο τέως πρόεδρος αυτού εισήλθε στο μπουθ, από όπου γινόταν η αναμετάδοση του αγώνα, από τον speaker της ΝΟVA με αποτέλεσμα τη διακοπή του ήχου αναμετάδοσης του αγώνα»: 5.000 ευρώ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: «Θεωρεί ότι οι πράξεις του κατηγορητηρίου συνιστούν την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 5 α’ Ι του Π.Κ. της ΕΠΟ (ευρείας κλίμακας επεισόδια) και επιβάλλει την ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές και χρηματική ποινή 80.000 ευρώ.

Πηγή: sportfm.gr