Δύο μεταγραφές, μία που θα την ενισχύσει άμεσα κι άλλη μία που θα το κάνει το καλοκαίρι, έκλεισε η ΑΕΚ.

Ο Κάσιο θα πρέπει να θεωρείται ήδη παίκτης της «Ένωσης», αφού η συμφωνία με την εταιρεία μάνατζερ που διατηρεί τα δικαιώματα του Βραζιλιάνου αμυντικού έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Απομένουν κάποιες λεπτομέρειες, που θα ρυθμιστούν τις επόμενες ώρες και ο 24χρονος άσος αναμένεται στην Αθήνα πιθανότατα την Τετάρτη. Ο Κάσιο θα αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες και με μία προσιτή οψιόν αγοράς των δικαιωμάτων του. Οι πληροφορίες για όσους τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για έναν ικανό και γρήγορο αμυντικό, που όμως υστερεί σε τεχνική κατάρτιση. Το βέβαιο είναι πως ο Μανόλο Χιμένεθ τον περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες, μιας και με τραυματίες τους Δέλλα και Μανωλά (ο πρώτος χάνει σίγουρα και ο δεύτερος εκτός απροόπτου τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό) ήταν αναγκαία εδώ και τώρα η προσθήκη ενός αμυντικού.

Με καθυστέρηση έξι μηνών θα ντυθεί στα κιτρινόμαυρα ο Ματίας Ιγκλέσιας. Ο Αργεντινός μεσοαμυντικός, επιστήθιος φίλος του Νάτσο Σκόκο, έχει ήδη προσυμφωνήσει με την ΑΕΚ για τριετές συμβόλαιο έναντι 250.000 ευρώ το χρόνο. Η «Ένωση» θα ήθελε να τον εντάξει τώρα στο δυναμικό της δίνοντας λίγα χρήματα και κάποια έμψυχα ανταλλάγματα στη Λάρισα, ωστόσο οι «βυσσινί» τον θεωρούν απαραίτητο στη μάχη που δίνουν για να κρατηθούν στην κατηγορία και ο παίκτης δεν πιέζει αφού θέλει να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια. Όμως τον ερχόμενο Ιούνιο οι Θεσσαλοί δεν θα του σταθούν εμπόδιο (το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2012), κάτι που δεν θα μπορούν να πράξουν ούτως ή άλλως σε περίπτωση υποβιβασμού, καθώς ο παίκτης μένει ελεύθερος.

Παίρνει και επιθετικό

Οι μεταγραφές της ΑΕΚ, ωστόσο, δεν σταματούν εδώ. Μέχρι τη Δευτέρα, όταν και ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος, αναμένεται να αποκτηθεί επιθετικός. Η περίπτωση του Γιώργου Γεωργιάδη φαίνεται να «παγώνει», καθώς ο Πανσερραϊκός απάντησε αρνητικά σε πρόταση 350.000 ευρώ (το 70% μπροστά) και το δανεισμό δύο παικτών από μία λίστα πέντε παικτών. Μάλιστα ο Πέτρος Θεοδωρίδης φέρεται να αξίωσε 1,2 εκατ. ευρώ για τον 23χρονο άσο.

Όσον αφορά στον Απόστολο Βέλλιο, η «Ένωση» δεν δείχνει διάθεση να αποζημιώσει τον Ηρακλή-τουλάχιστον με όσα χρήματα ζητεί για τον 19χρονο σέντερ φορ που μένει ελεύθερος σε έξι μήνες. Με δεδομένη την επιθυμία (κάποιοι μιλούν για προσυμφωνία) του παίκτη να φορέσει τα «κιτρινόμαυρα», υπάρχει αισιοδοξία πως το αργότερο τον Ιούλιο ο παίκτης θα αποκτηθεί. Και λέμε το αργότερο, γιατί ίσως ο Ηρακλής προτιμήσει την ύστατη στιγμή να βάλει λίγα χρήματα στα ταμεία του από το να τον χάσει χωρίς αντίτιμο το καλοκαίρι.

Το συζητούν για Γκέντσογλου, όχι για Μανωλά

Το ενδιαφέρον της Αταλάντα για τον Σάββα Γκέντσογλου και τον Κώστα Μανωλά είναι δεδομένο, μολονότι δεν έχει μετουσιωθεί ακόμη σε πρόταση. Οι «κιτρινόμαυροι» συζητούν την περίπτωση παραχώρησης του νεαρού μεσοαμυντικού, όχι όμως και του 19χρονου αμυντικού, παρότι το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2012 και υπήρξε μεγάλη διαφορά στις πρώτες συζητήσεις για την επέκτασή του.

Πηγή: sport-fm.gr