Είναι ολοφάνερο, πλέον, πως μετά και τα χθεσινά παιχνίδια, θα πρέπει να γίνουν «πράγματα και θαύματα» για να μην στεφθεί φέτος πρωταθλητής ο Ολυμπιακός. Το +7 από τον Παναθηναϊκό και η εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα των δύο ομάδων, δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια για διαφορετικό φινάλε. Δείτε ποια ματς έχουν να δώσουν ακόμη οι «αιώνιοι».

Μετά την ολοκλήρωση της 19ης αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός πρόσθεσε άλλη μια πειστική εμφάνιση στο ενεργητικό του και έφυγε από την Τρίπολη (με πέναλτι που δεν υπήρχε είναι η αλήθεια) με τους τρεις βαθμούς, φτάνοντας τους 48. Από την άλλη, ένας μέτριος -το λιγότερο- Παναθηναϊκός, χρειάστηκε ένα πέναλτι που δεν έγινε ποτέ για να έρθει ισόπαλος 1-1 με τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη, αποτέλεσμα που… ισούται με απόσυρση από τη διεκδίκηση του τίτλου, πριν ακόμη μπει ο Φεβρουάριος!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει κατηγορηθεί για το μετριοπαθές κοουτσάρισμά του στα ντέρμπι, ωστόσο θα πρέπει να του απονεμηθούν τα εύσημα για το γεγονός ότι οι Πειραιώτες έχουν κάνει την επαρχία δεύτερο σπίτι τους, με επτά «διπλά». Παιχνίδια στα οποία την περσινή -απογοητευτική- σεζόν, οι Πειραιώτες άφησαν πολλούς βαθμούς.

Την ίδια εποχή πρόπερσι και πάλι με προπονητή τον Βάσκο, ο Ολυμπιακός είχε «καθαρίσει» την υπόθεση «τίτλος». Με ίδια συγκομιδή βαθμών (48) και πίσω του, τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, στο -11 και -12, αντίστοιχα! Ελάχιστα διαφοροποιήθηκε η κατάσταση στη συνέχεια. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» τερμάτισε δεύτερος, κλείνοντας στους οκτώ πόντους τη διαφορά από την κορυφή και οι «πράσινοι» τρίτοι, σε απόσταση δέκα πόντων.

Αν, λοιπόν, το σκηνικό δεν αλλάξει δραματικά, την (κακή) τύχη του Ολυμπιακού πέρυσι, θα έχει φέτος ο Παναθηναϊκός. Αντί, λοιπόν, να οργανώνει φιέστα, θα παίξει στα play-off, με τον κίνδυνο μάλιστα να χάσει από αυτή τη διαδικασία, το δικαίωμα να συμμετάσχει στο Champions League, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τη στιγμή δηλαδή που θα ελπίζει σε δυναμικό μπάσιμο του Πολέμη ή ενεργοποίηση κάποιου εκ των Πατέρα ή Βαρδινογιάννη, είναι πιθανό να χάσει την ευκαιρία να διεκδικήσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ μέσω της συμμετοχής του στους ομίλους της διοργάνωσης, σε καιρούς δύσκολους -οικονομικά- για τον ίδιο και γενικότερα.

Το πρόγραμμα ΟΣΦΠ και ΠΑΟ:

20ή αγωνιστική:
Παναθηναϊκός-Εργοτέλης
Ολ. Βόλου-Ολυμπιακός

21η αγωνιστική:
Ολυμπιακός-SKODA Ξάνθη
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

22η αγωνιστική:
Άρης-Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

23η αγωνιστική:
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

24η αγωνιστική:
Παναθηναϊκός-Ατρόμητος
Πανιώνιος-Ολυμπιακός

25η αγωνιστική:
Ολυμπιακός-Εργοτέλης
Λάρισα-Παναθηναϊκός

26η αγωνιστική:
Ηρακλής-Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

27η αγωνιστική:
Ολυμπιακός-ΑΕΚ
Παναθηναϊκός-Κέρκυρα

28η αγωνιστική:
Ολυμπιακός-Καβάλα
Πανσερραϊκός-Παναθηναϊκός

29η αγωνιστική:
Ατρόμητος-Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης

30ή αγωνιστική:
Ολ. Βόλου-Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός-Λάρισα

Πηγή: sport-fm.gr