Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων -λόγω του τεταμένου κλίματος που έφερε η εντός έδρας ήττα από τη SKODA Ξάνθη- ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος, Γεράσιμος Βεντούρης, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για όλα τα θέματα του συλλόγου της Νέας Σμύρνης.

«Ο Κουμορτζί μένει στον Πανιώνιο», τόνισε, ενώ, όσο για το αν υπάρχει σχέση εξάρτησης με τον Ολυμπιακό, είπε: «Δεν υπάρχει καμία σχέση εξάρτησης! Απλά, θα συνεχίσω να εκμεταλλεύομαι κατά κόρον την προσωπική σχέση που έχω με τον κ. Μαρινάκη και όσο μπορώ θα φέρνω παίκτες όπως ο Μήτρογλου από τον Ολυμπιακό. Κανένας δεν μπορεί να με κατηγορήσει για αυτό»!

Ο κ. Βεντούρης αρχικά είπε: «Μετά από 20 και πλέον χρόνια, ο Πανιώνιος γύρισε στον Ερασιτέχνη, κάτω από περίεργες και ιδιαίτερες συνθήκες. Αυτό αποτελεί μοναδική περίπτωση στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Καλούμαστε, σε συνθήκες δύσκολες, να διαχειριστούμε σωστά το σύλλογο. Δεν ξέρουμε, πάντως, αν εμείς είμαστε το παράδειγμα. Το Νοέμβριο ο κ. Τσακίρης αποφάσισε να εγκαταλείψει την ΠΑΕ. Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τον κόσμο γιατί συζητούσε με ένα συγκεκριμένο άτομο για την παραχώρηση της ΠΑΕ. Μέσα στο αδιέξοδο, χωρίς να έχω ρωτήσω τα άλλα μέλη του Ερασιτέχνη, τον ρώτησα αν προτίθεται να παραχωρήσει την ΠΑΕ σε μας. Ήταν μία ιδέα που φούντωσε σιγά-σιγά. Εν τέλει, μου είπε ότι θέλει να παραχωρήσει την ΠΑΕ. Όπως και τότε, με την ανακοίνωση μας, έτσι και τώρα, λέω το ίδιο πράγμα: Δηλώνουμε παρών, είμαστε παρόντες και θα παραμείνουμε παρόντες. Το πρώτο μας μέλημα ήταν να ορθοποδήσει η ομάδα αγωνιστικά, καθώς βρισκόταν και βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογική θέση. Έχουν γίνει, ήδη, κάποιες κινήσεις και βλέπουμε ότι έχουν θετικά αποτελέσματα. Μετά το τέλος των μεταγραφών θα ασχοληθούμε και με θέματα εσωτερικά της ΠΑΕ. Μέλημά μας είναι να βρεθεί επενδυτής. Αυτό το ευχόμαστε και θα το επιδιώξουμε, αλλά δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρουμε. Οικονομικά, πάντως, η ΠΑΕ είναι σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση. Η όποια πίεση υπάρχει, υπάρχει γιατί εμείς θέλουμε να είμαστε συνεπείς ημερολογιακά στις υποχρεώσεις μας. Αν βρεθεί επενδυτής, θα παραλάβει μία υγιή ΠΑΕ. Μέσα στις επόμενες μέρες ελπίζουμε να γίνει απόλυτα υγιής και η ομάδα, αγωνιστικά».