Η ΑΕΚ αντιμετώπισε τη Γάνδη στο τελευταίο της φιλικό παιχνίδι, διάρκειας 130 λεπτών, στην Ολλανδία και αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2, με τους Ζίνι και Ρότα να πετυχαίνουν τα γκολ.

Ο Ματίας Αλμέιδα είχε την ευκαιρία να κάνει και πάλι τις δοκιμές του και το παιχνίδι άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για την Ένωση αφού άνοιξε το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό με το πλασέ του Ζίνι μετά την πάσα του Λιβάι Γκαρσία. Ο οποίος θα μπορούσε να γράψει και δεύτερη ασίστ, στο 9′, αλλά ο Πήλιος ήταν άστοχος στο τελείωμα.

Δεν έγινε επομένως το 2-0, έγινε όμως το 1-1, από το πουθενά, στο 18′, όταν ο Μπρινιόλι έκανε λάθος πάσα και ο Χονγκ έκλεψε και τον «κρέμασε» για την ισοφάριση των Βέλγων, οι οποίοι δύο λεπτά μετά πήγαν για την ανατροπή με τον Σονγκό αλλά ο Ιταλός τερματοφύλακας μπλόκαρε.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 1-1, στο δεύτερο όμως η ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερη, είχε τον έλεγχο, έφτιαξε φάσεις και στο 53′ κατάφερε να προηγηθεί ξανά, αυτή τη φορά με το πλασέ του Ρότα μετά τη συνεργασία του με τον Λιβάι Γκαρσία.

Στο 60′ οι «κιτρινόμαυροι» είχαν δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία και στο 67′ νέα ευκαιρία με τον Ζίνι, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια πολλές αλλαγές από τους δύο προπονητές που άλλαξαν σχεδόν 100% τις ομάδες για τα επόμενα δύο ημίχρονα συνολικής διάρκειας 60 λεπτών.

Εκεί, στο 92′ συγκεκριμένα, ο Μπρινιόλι έκανε νέα λάθος πάσα και τελικά ο Κοϊκοτά με πλασέ έκανε το 2-2 σε κενή εστία αφού ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ δέχθηκε κλωτσιά από παίκτη της Γάνδης και ήταν εξουδετερωμένος.