Η Αγγλία προηγήθηκε αλλά τελικά έμεινε στο 1-1 με την καλύτερη Δανία, αποτέλεσμα που τη διατηρεί στην 1η θέση του ομίλου αλλά δεν εξασφάλισε ακόμη την πρόκριση στους «16» του Euro 2024 και προβλημάτισε για δεύτερο συνεχόμενο ματς με την απόδοσή της.

Το παιχνίδι άρχισε με τους Δανούς να έχουν την πρώτη τελική προσπάθεια στο πρώτο λεπτό με τον Χόιμπιεργκ και στη συνέχεια προσπαθούσαν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο, με τους Άγγλους όμως, από την άλλη πλευρά, να έχουν κατοχή μπάλας και να προσπαθούν να πιέσουν. Δεν τα κατάφεραν, είναι η αλήθεια, στον βαθμό που θα ήθελαν, παρ’ όλα αυτά κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ.

Αφού πρώτα είχαν στο 13′ μια προσπάθεια με τον Φόντεν που αστόχησε με σουτ εντός περιοχής, ήρθε στο 18′ το γκολ: Άνοιγμα του Μπέλιγχαμ για τον Γούοκερ που έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Κέιν με πλασέ από κοντά έγραψε το 0-1 με το πρώτο του γκολ στη φετινή διοργάνωση.

Ένα γκολ που ξεσήκωσε τους οπαδούς της Αγγλίας, οι οποίοι πάντως είδαν στα επόμενα λεπτά τη Δανία να παίρνει τη μπάλα, να βγαίνει μπροστά προσπαθώντας να πιέσει για την ισοφάριση και να φτάνει τελικά σε αυτή στο 34′ με τον κεραυνό του Χιούμλαντ που έστειλε τη μπάλα δοκάρι και μέσα για το 1-1.

Μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, μετά την ισοφάριση των Σκανδιναβών, περίμεναν όλοι να δουν την αντίδραση των Λιονταριών αλλά αυτή δεν ήρθε ποτέ… Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ήταν καλή στο πρώτο μισό του αγώνα και αυτό δεν άλλαξε στο δεύτερο, αν και στο 53′ θα μπορούσε να προηγηθεί ξανά, με τον Σακά αυτή τη φορά μετά το λάθος του Σμάιχελ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Οι Άγγλοι πλησίασαν ακόμη περισσότερο στο δεύτερο γκολ στο 56′ με το σουτ του Φόντεν που βρήκε χώρο αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι και από εκεί και πέρα οι δύο προπονητές άρχισαν τις αλλαγές και τα λεπτά περνούσαν χωρίς να υπάρχει κάποια μεγάλη φάση.

Αυτή, τελικά, ήρθε στο 85′ και ήταν για τους Δανούς με το ωραίο σουτ του Χόιμπιεργκ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ, με το 1-1 να παραμένει ως το τέλος. Έτσι, μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές, η βαθμολογία στον όμιλο έχει ως εξής: Αγγλία 4, Σλοβενία 2, Δανία 2, Σερβία 1.

Δανία: Σμάιχελ, Άντερσεν, Βέστεγκαρντ, Κρίστενσεν, Μέλε, Κρίστιανσεν (57′ Μπαχ), Χοίμπιεργκ, Χιούλμαντ (82′ Νέργκαρντ), Έρικσεν (82′ Σκοβ Όλσεν), Βιντ (57′ Ντάμσγκααρντ), Χόιλουντ (67′ Πόουλσεν).

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουεχί, Τρίπιερ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (54′ Γκάλαχερ), Ράις, Φόντεν (69′ Μπόουεν), Σακά (70′ Έζε), Μπέλιγχαμ, Κέιν (69′ Γουότκινς).