Σήμερα Τρίτη. δύο ακόμη πολύ ενδιαφέροντα ματς έρχονται, αμφότερα για τον έκτο όμιλο του Euro 2024.

Το πρώτο εξ αυτών είναι μεταξύ της Τουρκίας και της Γεωργίας, στο «Signal Iduna Park» του Ντόρτμουντ.

Η Τουρκία σε καμία περίπτωση δεν… πετάει φωτιές στην επίθεση, ωστόσο είναι «σφιχτή» ομάδα αμυντικά και έχει την ικανότητα να πηγαίνει τα ματς στον ρυθμό που θέλει και να τα κερδίζει. Βέβαια, συχνά οι Τούρκοι απογοητεύουν στις μεγάλες διοργανώσεις, ωστόσο έχουν όλα τα φόντα να βγουν από τον συγκεκριμένο όμιλο, που εκτός από την Πορτογαλία δεν έχει αντίπαλο που «φοβίζει».

Από την άλλη πλευρά, τη Γεωργία τη γνωρίζουμε… πολύ καλά, αφού ήταν η ομάδα που άφησε εκτός την Ελλάδα και πήρε το εισιτήριο για το Euro μέσω των playoffs.

Η ομάδα του Βίλι Σανιόλ δεν έκανε καλά προκριματικά και μάζεψε μόλις 8 βαθμούς σε ισάριθμους αγώνες, όμως εκμεταλλεύτηκε το καλό της πλασάρισμα στο Nations League και κέρδισε ένα εισιτήριο σε μεγάλη διοργάνωση για πρώτη φορά.

Το δεύτερο ματς της ημέρας είναι και το πιο ενδιαφέρον, αφού η Πορτογαλία των πολλών «αστέρων» μπαίνει στη «μάχη» κόντρα σε μία από τις εκπλήξεις του προηγούμενου Euro, την Τσεχία.

Οι Ίβηρες μπαίνουν στη διοργάνωση ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτησή της, έχοντας πολύ ταλέντο αλλά και έναν προπονητή-θιασώτη του επιθετικού ποδοσφαίρου που ταιριάζει στο συγκεκριμένο ρόστερ, τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Από την άλλη, φυσικά, η Τσεχία είναι πάντα υπολογίσιμη δύναμη, ωστόσο η αλήθεια είναι πως υστερεί σε ταλέντο σε σχέση με προηγούμενες διοργανώσεις.